استان یزد با دارا بودن ۱۶ گسل فعال در هفته گذشته با زلزله ۴.۵ لرزید، ضمن آنکه شهداد استان کرمان زمینلرزهای به بزرگای ۴.۱ و گلمورتی استان سیستان و بلوچستان زلزله ۳.۸ را تجربه کردند.به گزارش ایسنا، در هفته گذشته ساغند استان یزد با زلزلهای به بزرگای ۴.۵ و شهداد استان کرمان با زمینلرزهای به بزرگای ۴.۱ لرزیدند. نتایج تحقیقات حکایت از وجود ۱۶ گسل زلزلهزا در استان یزد دارد که فعالترین آنها گسلهای لکرکوه، کوهبنان، بهاباد، انار و رفسنجان است. از لحاظ شدت لرزهخیزی استان یزد به پنج پهنه با خطر نسبی بالا در شرق ، پهنه با خطر نسبی نسبتا بالا در غرب ، پهنه خطر نسبی متوسط و پایین در بخش میانی و شمال استان قابل تفکیک است، ضمن آنکه بیشتر زلزلههای استان یزد در مناطق بافق، بهاباد و ساغند رخ میدهد.
همچنین قصرشیرین استان کرمانشاه با زلزلهای به بزرگای ۳.۵، گلمورتی استان سیستان و بلوچستان با زلزلهای به بزرگای ۳.۸ و شوش استان خوزستان با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳ لرزیدند.
جزئیات زلزلههای هفته گذشته به این شرح است:
شنبه ۱۶ دی
در دوزین استان گلستان زلزله ۲.۸، در فاضل آباد استان گلستان زلزله ۲.۵، در طبس استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۵ و در جیرنده استان گیلان زلزله ۲.۸ رخ داد.
در قصرشیرین استان کرمانشاه زلزلهای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۸ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۱۱ کیلومتری قصرشیرین و ۳۱ کیلومتری سرپل ذهاب این استان و ۳۴ کیلومتری خانقین عراق بوده است.
یکشنبه ۱۷ دی
زیارتعلی استان هرمزگان زلزله ۲.۷ و رامشیر استان خوزستان زلزله ۲.۸ را تجربه کردند.
دوشنبه ۱۸ دی
طبس استان خراسان جنوبی با دو زمینلرزه به بزرگای ۳.۴ در عمق ۸ و ۷ کیلومتری زمین لرزید و کانون اولین رخداد لرزهای در یک کیلومتری طبس، ۴۴ کیلومتری ارسک و ۵۷ کیلومتری بشرویه در استان خراسان جنوبی و کانون دومین رخداد در ۳۷ کیلومتری طبس، ۶۳ کیلومتری عشق آباد و ۶۷ کیلومتری ارسک این استان گزارش شد.
در حویق استان گیلان زلزله ۲.۵ رخ داد.
ساغند استان یزد با زلزلهای به بزرگای ۴.۵ در عمق ۷ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۵۰ کیلومتری ساغند، ۵۶ کیلومتری رباط پشت بادام و ۷۸ کیلومتری بهاباد این استان بوده است.
سهشنبه ۱۹ دی
گلمورتی استان سیستان و بلوچستان با زلزلهای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۱۵ کیلومتری لرزید و رومرکز آن در ۱۷ کیلومتری گلمورتی و ۹۹ کیلومتری فنوج استان سیستان و بلوچستان و ۸۲ کیلومتری زهکلوت استان کرمان بوده است.
اردکان استان فارس زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزهای در ۲۷ کیلومتری اردکان، ۳۷ کیلومتری کامفیروز و ۳۸ کیلومتری بیضا در استان فارس گزارش شد.
طبس استان خراسان جنوبی نیز با زلزلهای به بزرگای ۳.۲ لرزید و کانون آن در ۳۷ کیلومتری طبس، ۶۱ کیلومتری عشق آباد و ۶۷ کیلومتری ارسک این استان بوده است.
چهارشنبه ۲۰ دی
در شهداد استان کرمان زمینلرزهای به بزرگای ۴.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز این رخداد لرزهای در ۱۲ کیلومتری شهداد، ۲۳ کیلومتری سیرچ و ۲۵ کیلومتری اندوهجرد این استان بوده است.
در سرگز استان هرمزگان زلزله ۲.۵ و در فین استان هرمزگان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.
پنجشنبه ۲۱ دی
در بهاباد استان یزد زلزله ۲.۹ و در کشیت استان کرمان زلزله ۲.۵ رخ داد.
گمیش تپه استان گلستان با زلزلهای به بزرگای ۳ در عمق ۱۱ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۳۷ کیلومتری گمیش تپه، ۳۹ کیلومتری سیمین دشت و ۳۹ کیلومتر انبارالوم این استان گزارش شد.
سربیشه استان خراسان جنوبی زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۲۷ کیلومتری سربیشه، ۳۸ کیلومتری مود و ۶۵ کیلومتری بیرجند این استان گزارش شد.
شوش استان خوزستان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۲۴ کیلومتری را تجربه کرد که کانون آن در ۲۷ کیلومتری شوش، ۳۵ کیلومتری الوان و ۳۶ کیلومتری بستان این استان بوده است.
جمعه ۲۲ دی
در قائن استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۸ رخ داد.
بندرخمیر استان هرمزگان با زمینلرزهای به بزرگای ۳ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۱۸ کیلومتری بندر خمیر، ۳۲ کیلومتری لافت و ۴۲ کیلومتری رویدر این استان بوده است.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.