حوادث رکنا: مدتی است که دانشمندان سیاهچالههای ستارهای با جرمهای بسیار بیشتر، مانند سیاهچالهای با ۳۳ برابر جرم خورشید پیدا کردهاند. چرا سیاهچالههای با جرم متوسط کمیاب هستند؟ این سوالی است که دانشمندان هنوز در حال تلاش برای یافتن پاسخ آن هستند.به گزارش رکنا،دانشمندان یک سیاهچاله غولپیکر کشف کردهاند که نه تنها بزرگترین سیاهچاله ستارهای در کهکشان ما بلکه به طرز شگفتانگیزی به ما نیز نزدیک است! این سیاهچاله عظیم که تنها ۲۰۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد، یکی از نزدیکترین سیاهچالههای شناخته شده است.
سیاهچالهها موجودات عجیبی در دنیای نجوم هستند که به دو دسته کلی تقسیم میشوند؛ سیاهچالههای معمولی که جرمی تقریباً مانند خورشید دارند و سیاهچالههای کلانجرم که غولپیکر هستند و جرمشان میتواند تا میلیاردها برابر خورشید باشد. دانشمندان اندازه سیاهچالهها را با جرم آنها میسنجند.
نکته عجیب اینجاست که سیاهچالههای با جرم متوسط، خیلی کم پیدا میشوند! اکثر سیاهچالههای ستارهای که تا به حال کشف شدهاند، حداکثر 20 برابر خورشید جرم دارند. اما مدتی است که دانشمندان سیاهچالههای ستارهای با جرمهای بسیار بیشتر، مانند سیاهچالهای با 33 برابر جرم خورشید پیدا کردهاند. چرا سیاهچالههای با جرم متوسط کمیاب هستند؟ این سوالی است که دانشمندان هنوز در حال تلاش برای یافتن پاسخ آن هستند.
دانشمندان یک سیاهچاله غولپیکر کشف کردهاند که نه تنها بزرگترین سیاهچاله ستارهای در کهکشان ما است بلکه به طرز شگفتانگیزی به ما نیز نزدیک است! این سیاهچاله عظیم که تنها 2000 سال نوری با زمین فاصله دارد، یکی از نزدیکترین سیاهچالههای شناخته شده تا به حال است.
این کشف شگفتانگیز توسط گروهی از دانشمندان به رهبری “پاسکواله پانوزو” محقق ارشد مرکز ملی تحقیقات علمی (CNRS) در رصدخانه پاریس PSL فرانسه انجام شده است. پانوزو در بیانیهای گفت: “هیچکس فکر نمیکرد که چنین سیاهچاله غولپیکری در این نزدیکی وجود داشته باشد. این یک کشف استثنایی است که شاید فقط یک بار در طول زندگی یک دانشمند اتفاق بیافتد.”
این کشف چه اهمیتی دارد؟
این سیاهچاله بزرگترین سیاهچاله ستارهای است که تا به حال در کهکشان ما کشف شده است و جرم آن 33 برابر خورشید است!
این سیاهچاله به طرز شگفتانگیزی به ما نزدیک است. تنها 2000 سال نوری با زمین فاصله دارد که در دنیای نجوم فاصله بسیار کوتاهی محسوب میشود.
این کشف میتواند به دانشمندان در درک بهتر شکلگیری و تکامل سیاهچالهها کمک کند.
این سیاهچاله چگونه کشف شد؟
دانشمندان با استفاده از تلسکوپهای قدرتمند در زمین و فضا، این سیاهچاله را کشف کردند. آنها با مشاهده حرکت ستارهای که در مدار این سیاهچاله میچرخید، توانستند جرم و فاصله آن را تخمین بزنند.
غول سیاه کهکشانی با تلسکوپ فضایی گایا شکار شد!
دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی گایا که کهکشانی راه شیری را نقشهبرداری میکند، این سیاهچاله غولپیکر را کشف کردهاند. اما نکته جالب اینجاست که دانشمندان نتوانستند این سیاهچاله را به طور مستقیم ببینند! آنها با مشاهده لرزش ستارهای که در مدار آن میچرخد، متوجه وجود این غول سیاه شدند. این لرزش توسط تلسکوپ فضایی گایا طی چندین سال اندازهگیری شد.
این سیاهچاله چه نامی دارد؟
این سیاهچاله Gaia BH3 نامیده میشود.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.