وزیر نفت پاکستان بر مطالبه این کشور از آمریکا برای دریافت معافیت تحریمی تاکید کرد و افزود: موضع اسلامآباد روشن است و ما نسبت به پروژه انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران صرفا ابراز تمایل نمیکنیم بلکه نیازمند به این پروژه هستیم.به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، مصدق ملک طی گفتوگویی در شبکه جیو نیوز پاکستان پیرامون مسائل مرتبط با خط لوله گاز ایران و پاکستان اظهار داشت: ما صادقانه در تلاش برای پیشبرد این پروژه هستیم و این تعهد را بارها به برادران ایرانی خود منتقل کردهایم.
وی در واکنش به سنگ اندازی آمریکا در مسیر اجرای پروژه مشترک گازی با ایران گفت: پاکستان قطعا به تماسهای خود با طرف آمریکایی درخصوص معافیت تحریمی ایران ادامه خواهد داد.
وزیر نفت پاکستان افزود: از آنجایی که عراق، ترکیه و یا جمهوری آذربایجان قادر به بهرهگیری از معافیت تحریمی هستند پس پاکستان نیز باید بتواند از این امتیاز برای اجرای خط لوله گاز ایران بهرهمند شود.
وی به زعم خود افزود که تحریمهای آمریکایی ممکن است با ۵ روش بر پاکستان اعمال شود که شامل تبادل ارز با ایران، همکاری با شرکتهای اصلی مرتبط با صادرات گاز ایران و اتصال مستقیم به زیرساختهای گازی این کشور است لذا ما با طرفهای ایرانی در ارتباط هستیم که چگونه بدون تاثیر پذیری از تحریمها بتوانیم گاز ایران را وارد پاکستان کنیم.
وزیر نفت پاکستان تاکید کرد: ما قطعا درصدد دریافت معافیت تحریمی از آمریکا خواهیم بود و همزمان به کشور برادر خود ایران نیز اطمینان میدهیم پاکستان به پروژه گاز متعهد و خواهان سرمایهگذاری روی آن است.
براساس این گزارش، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه سنگ اندازی های کشورش در مسیر همکاریهای تهران و اسلامآباد اعلام کرد که واشنگتن از ادامه اجرای طرح ساخت خط لوله انتقال گاز میان ایران و پاکستان حمایت نمیکند.
وی در عین حال تصریح کرد: ما همیشه به همه هشدار می دهیم که تجارت با ایران خطر برخورد با تحریم های آمریکا را به دنبال دارد و به همه توصیه میکنیم این موضوع را با دقت بررسی کنند.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان هفته گذشته در جریان نشست خبری هفتگی خود در اسلامآباد در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا گفت: پاکستان مطابق با روح توافق دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران متعهد به اجرای پروژه مشترک گازی است.
وی تاکید کرد: تصمیم اخیر دولت پاکستان برای پیشبرد خط لوله گاز و احداث آن در محدوده خاک پاکستان یک تصمیم مستقل و آزاد است و این عملیات در خاک پاکستان به زودی اجرا خواهد شد.
ممتاز زهرا در واکنش به اظهارات مداخله جویانه دستیار وزیر امور خارجه آمریکا به صراحت اعلام کرد: تصمیم اسلامآباد برای احداث خط لوله در خاک خود خواهد بود لذا پاکستان هیچ نیازی به مشورت با دیگران و یا اخذ معافیت تحریمی ندارد.
وی خطاب به آمریکا افزود که تماس ما با آنان ادامه خواهد داشت با این حال واشنگتن باید اهمیت پروژه گاز ایران برای اسلامآباد به عنوان منبع تامین نیاز پاکستان به انرژی را درک کند.
وزارت نفت پاکستان اوایل اسفند ۱۴۰۲ با صدور بیانیهای تکمیل پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران را موجب تقویت امنیت انرژی اسلام آباد دانست و اعلام کرد که کمیته انرژی در کابینه دولت پاکستان با طرح احداث خط لوله ۸۱ کیلومتری از بندر «گوادر» تا مرز مشترک پاکستان با ایران موافقت کرده است.
مقامات سیاسی در پاکستان و کارشناسان حوزه اقتصادی و انرژی این کشور همواره تاکید دارند: دولت باید با استفاده از ظرفیت بالقوه انرژی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تکمیل طرح خط لوله آی. پی در مسیر غلبه بر بحران انرژی گام بردارد.
دوازدهم مرداد ماه گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در جریان سفر رسمی خود به پاکستان اعلام کرد: گفتوگوهای مهمی با همتای پاکستانی خود درباره طرح خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان داشته و معتقد است که تکمیل این پروژه در راستای منافع دو ملت است.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.