معاون محیط زیست دریایی حفاظت محیط زیست توضیحاتی را درخصوص واقعیت استفاده از سیستم هارپ ارائه داد.مجتبی ذوالجودی؛ معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با علت کمبارشیهای اخیر در کشور اظهار کرد: علت اصلی به موقعیت جغرافیایی کشور ما برمیگردد؛ ایران در منطقه خشک و نیمهخشک جهان قرار دارد و اگر میانگین بلندمدت بارندگی را نگاه کنید، میبینید که جزو کشورهایی هستیم که بارندگی کمی دارند و حتی نسبت به کشورهای همسایهمان نیز بارندگی کمی داریم. بخوانید… آیا «هارپ» علت کمبارشی امسال ایران بوده است؟! زمین به زودی از آستانه تغییرات آب و هوایی ترسناک عبور خواهد کرد پس از آن چه رخ خواهد داد؟ این مانند سدسازی در هوا است!
به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: لذا به نظر من علت اصلی به موقعیت جغرافیایی کشور ما برمیگردد. پیشبینی شرایط بارشها بسیار مهم است و در این خصوص عزیزان ما در سازمان هواشناسی باید تقویت شوند تا بتوانند به بهترین شکل کار خود را انجام دهند.
معاون محیط دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با مقایسه شرایط بارشهای ترکیه و ایران گفت: اگر میانگین بارشها را نگاه کنیم، میبینیم که ترکیه همیشه شرایط بارندگی خوبی داشته است و سامانههای جوی که به منطقه ورود پیدا میکنند، معمولاً به سمت ترکیه میروند.
ذوالجودی در پاسخ به این سؤال که آیا هارپ در رقم خوردن کمبارشیهای ایران دخیل بوده است، گفت: مطالعاتی در سطح دنیا در این خصوص انجام میشود، اما برای تأیید شدن آنها زود است. جمهوری اسلامی ایران هم مطالعاتی را در خصوص بارورسازی ابرها و کنترل کردن عناصر طبیعی داشته است، اما به هرحال موضوعاتی مانند هارپ اینها ادعاهایی هستند که باید روی آنها مطالعه کنیم تا بتوانیم بگوییم که آیا واقعاً تأثیر گذاشته بوده است یا خیر.
وی افزود: کشور آمریکا جزو کشورهای مدعی در این موضوعات است، اما میبیند که در کشور خودش در بسیاری از سالها خشکسالی و خشک شدن دریاچهها و تالابها را داشته است. اگر موضوع هارپ و کنترل بارندگی حقیقت داشت، حتماً این کشورها برای مسائل و مشکلات محیط زیستی و خشکسالی خودشان از آن استفاده میکردند.
معاون محیط دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: بسیاری از این کشورها ادعا میکنند که از طریق یونیزاسیون در شرایط عادی نیز میتوانند بارندگی ایجاد کنند. این درحالی است که در بسیاری از این کشورها مرتباً آتشسوزی جنگل اتفاق میافتد و برای کنترل کردن آتشسوزی نهایت کاری که انجام میدهند، آبپاشی است و دیده نشده از سیستمهایی که ادعای آن را دارند، استفاده کنند.
ذوالجودی خاطرنشان کرد: استفاده از سیستم هارپ در حد فرضیه است و نیاز داریم در این رابطه بیشتر مطالعات کنیم که در این راستا همکاران دانشگاهی ما مطالعات را دنبال میکنند و سازمانهای مسئول نیز باید دنبالکننده مطالعات دانشگاهها باشند تا در این زمینه به جمعبندی خوب برسیم.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.