یک دکترای حقوق جزا و جرمشناسی گفت: «نیروی انتظامی حتی حق دادن تذکر لسانی را هم ندارد. کجای قانون آمده که نیروی انتظامی باید تذکر لسانی یا غیرلسانی بدهد.»محسن برهانی درباره بازگشت ارشاد به خیابانها میگوید. بخوانید… محرومیت از سفرهای خارجی برای بیحجابان «عملیات» علیه بیحجابها؛ درست یا غلط؟ رستورانی به خاطر «رواج کشف حجاب» پلمب شد
به گزارش اعتماد، بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
صریح و شفاف عرض میکنم، در شرایط فعلی یعنی روز ۲۵ فروردین ۱۴۰۳، قانونی به نام حجاب و عفاف در ایران وجود خارجی ندارد. این بحث اول است. اجرایی کردن طرح و لایحهای، قبل از قانونی شدن لایحه یا طرح هم قطعا خلاف قانون است.
اقدامات نیروی انتظامی در خصوص توقیف خودروها، گرفتن تعهد از افراد در موضوع حجاب، پلمب مغازهها، ممانعت از حضور افراد در محیطهای عمومی و ارسال پیامکها برای مردم هیچ مستند قانونی ندارد. تمام این اعمال هم غیرقانونی است.
شورای امنیت کشور، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، ستاد حجاب و عفاف و شخص وزیر کشور قانونگذار نیستند و نمیتوانند برای افراد و نهادها و مغازهها حق و تکلیف قانونی ایجاد کنند. پس هیچ فرد مسوولی نمیتواند بگوید بر اساس ابلاغیه وزارت کشور، ابلاغیه ستاد حجاب و عفاف، ابلاغیه ستاد امر به معروف اقدامی را صورت داده یا قرار است صورت دهد. این ستادها اجازه اعطای حق قانونی و صلاحیت قانونی را ندارند؛ بنابراین تمامی اقداماتی که در خصوص موضوع حجاب صورت میگیرد، غیرقانونی بوده و پیگرد قانونی باید داشته باشد.
جرم عدم رعایت حجاب شرعی، چون جرمی مشهود است و ذیل جرایم درجه ۷ و ۸ محسوب میشود، نیروی انتظامی تنها این حق را دارد که شخص را به دادگاه معرفی کند و لاغیر. نکته مهم اینجاست که نیروی انتظامی حق بازداشت افراد، نگهداشتن زنان و بانوان در کلانتری و فلان مقر و مرکز و… را ندارد. تنها میتواند زنان و دختران ایرانی را مستقیما به دادگاه (و نه دادسرا) معرفی کند. این روند هم باید در همان لحظه کشف جرم صورت گیرد، نه یک ساعت بعد، یک روز بعد یا یک هفته و یک ماه بعد.
نیروی انتظامی حتی حق دادن تذکر لسانی را هم ندارد. کجای قانون آمده که نیروی انتظامی باید تذکر لسانی یا غیرلسانی بدهد.
انتظاری که از نیروی انتظامی میرود، آن است که نیروی انتظامی خودش در ابتدا قانون را رعایت کند، بعد از مردم توقع احترام به قوانین را داشته باشد. قانونشکن حق ندارد از سایرین انتظار رعایت قانون را داشته باشد.
به مسئولان نیروی انتظامی توصیه اکید میکنم قبل از هر اقدامی با حضور حقوقدانان جلساتی را تشکیل داده و با قوانین کشور آشنایی پیدا کنند.
رهبری هم در همین اواخر تصریح کردند رفتار خلاف قانون حرام است. آقایان مراقب باشند مرتکب اعمال حرامهای مختلف به اسم دفاع از حجاب نشوند. اگر عدم رعایت حجاب به علت غیرقانونی بودن حرام است، اقدامات مختلف خلاف قانون فراجا، حرامهای متعدد و بسیار محسوب میشود که همگی آنها به علت تعرض به حقوق مردم حقالناس است. نقض حقالناس قطعا سنگینتر از نقض حقالله محسوب میشود. ضمن اینکه نباید فراموش کرد که آزموده را آزمودن خطاست.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.