تهوع شدید صبحگاهی در دوران حاملگی که از نظر پزشکی به عنوان تهوع و استفراغ شدید بارداری شناخته میشود، میتواند بر سلامت مادر و نوزاد تأثیر منفی بگذارد.به گزارش ایسنا، بازبینی یک مطالعه که در مجله انجمن پزشکی کانادا منتشر شده است، اطلاعاتی را در مورد علل، تشخیص و درمان این عارضه به پزشکان ارائه می دهد.
اگرچه حالت تهوع و استفراغ در بارداری شایع است و ۷۰ درصد از بارداری ها را تحت تاثیر قرار می دهد، اما استفراغ و حالت تهوع شدید می تواند مانع از خوردن و نوشیدن کافی شود و در نهایت منجر به کاهش وزن و کم آبی بدن می شود.
یک متخصص هلندی در این باره می گوید: تهوع و استفراغ شدید بارداری می تواند اثرات مضری بر کیفیت زندگی مادر داشته باشد و ممکن است منجر به پیامدهای نامطلوب کوتاه مدت و بلندمدت برای کودک شود.
مدیریت استفراغ بارداری نیاز به منابع قابل توجه مراقبت های بهداشتی دارد، زیرا این وضعیت یک دلیل رایج برای پذیرش بیمارستانها و مراجعه به بخش اورژانس در سه ماهه اول بارداری است.
علت استفراغ بارداری به طور کامل شناخته نشده است، اما عوامل خطر شامل بارداری در سنین پایین، جنین دختر، حاملگی چندقلویی، شرایط پزشکی زمینهای و … است.
درمان این عارضه با هدف تسکین علائم است و شامل شروع یک داروی ضد استفراغ (ضد تهوع) و سایر داروها در صورتی که ضد استفراغ موثر نباشد، است. داروهایی مانند فرآوردههای زنجبیل ممکن است حالت تهوع و استفراغ خفیف را برای برخی افراد کاهش دهد، اما شواهدی مبنی بر اثربخشی آن در افراد مبتلا به استفراغ باروری مشخص نیست.
در همین حال متخصصان در مورد استفاده از شاهدانه برای استفراغ دوران بارداری هشدار می دهند.
به گفته متخصصان، مصرف شاهدانه در بارداری با پیامدهای عصبی شناختی نامطلوب در فرزندان و همچنین سایر پیامدهای نامطلوب بارداری همراه بوده است. بنابراین توصیه می کنیم از مصرف شاهدانه برای رفع این عارضه در بارداری خودداری کنید.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، متخصصان خاطرنشان میکنند که سؤالات بیپاسخ بسیاری در مورد چگونگی پیشگیری و مدیریت تهوع و استفراغ شدید بارداری وجود دارد و تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
در همین حال، متخصصان در آمریکا حالا میگویند هورمونی را شناسایی کردهاند که توسط جنین در حال رشد در بدن مادر ترشح میشود و میتواند عامل به وجود آمدن تهوع صبحگاهی باشد.
آزمایشها نشان داده است پروتئین «جیدیاف۱۵» (GDF۱۵) که در میزان کم توسط اندامهایی از جمله مثانه، پروستات و کلیهها تولید میشود از طریق اتصال به گیرندههای تخصصی در ساقه مغز حالت تهوع را در فرد ایجاد میکند.
دکتر «ارهیلی»، متخصص متابولیسم در دانشگاه کمبریج انگلیس و از نویسندگان این مطالعه در این باره میگوید: در اوایل بارداری، سطح این هورمون که از سلولهای جنینی در جفت آزاد میشود، افزایش مییابد و باعث بروز حالت تهوع و بیماری میشود. این حالت عمدتا در سه ماهه اول در بدترین وضع است و سپس به تدریج از بین میرود.
دانشمندان میگویند بالا رفتن سطح این پروتئین در بدن ممکن است برای محافظت از مادران در برابر مسمومیت و همچنین محافظت از جنین در حال رشد در برابر مواد سمی تکامل یافته باشد.
متخصصان در این مطالعه دریافتند سطح این پروتئین در ۶۰ زن باردار که تهوع و استفراغ را تجربه کرده بودند، نسبت به حدود ۶۰ زن که حالت تهوع کمی داشتند یا اصلاً نداشتند به طور قابلتوجهی بالاتر بود.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.