رئیس سازمان نوسازی مدارس با اشاره به وجود ۱۰۴ هزار کلاس درس فرسوده در کشور گفت: متأسفانه به دلیل عدم تحقق منابع مالی لازم برای تخریب و بازسازی و مقاوم سازی مدارس، لطمات بسیاری خوردیم.به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حدود 19 درصد مدارس کشور نیازمند مقاومسازی و تخریب و بازسازی هستند و هماکنون حدود 3 میلیون دانشآموز در مدارس تخریبی در حال تحصیل هستند.
تهران بیشترین مدارس فرسوده کشور را در خود جای داده است؛ علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران خرداد سال 1401 گفته بود: تقریباً 40 درصد مدارس دولتی شهر تهران دچار فرسودگی است، فضاهای آموزشی تهران بهلحاظ فرسودگی در شرایط خوبی قرار ندارند و نیازمند بازسازی، نوسازی و اقدامات مؤثر در این زمینهاند.
در این شرایط؛ وضعیت اعتبارات تملک دارایی سرمایهای سازمان نوسازی مدارس نشان میدهد که عملاً با تخصیص اندک بودجه به این سازمان، حدود 25 درصد پروژههای مهم مدرسهسازی یا بازسازی و مقاومسازی مدارس در وضعیت بحرانی قرار دارد.
وضعیت نگرانکننده مدارس فرسوده ادامه دارد/ توقف ساختوساز با تخصیص فقط 10درصد از بودجه!
اعتبارات سازمان نوسازی مدارس در بودجه سال 1402 در بخش تخریب و بازسازی مدارس غیراستاندارد تنها حدود 10 درصد تخصیص یافته که در واقع بهمعنای توقف برنامههاست.
در همین ارتباط حمیدرضا خان محمدی رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره درباره فرسودگی 19 درصد مدارس کشور گفت: 104 هزار کلاس درس نیازمند تخریب و بازسازی و مقاوم سازی هستند که از این تعداد 30 هزار مدرسه باید تخریب شوند و 74 هزار مدرسه نیازمند مقاوم سازی هستند یعنی ساختمان مدرسه تخریب نمیشود اما آن را مقاوم سازی میکنیم.
وی افزود: مدارس ناایمنی که تهدید جانی برای دانشآموزان دارند به سرعت تخلیه میشوند و دانشآموزان در شیفت مخالف مدرسهای دیگر ساماندهی میشوند.
خان محمدی ادامه داد: در مقطعی، 65 درصد مدارس کشور نیازمند تخریب، بازسازی و مقاوم سازی بود که اکنون به 18 درصد رسیده است و در این دولت 4 هزار کلاس درس تخریب و بازسازی و مقاوم سازی شد.
لطمات بسیار از عدم تحقق منابع مالی تخریب مدارس
وی با اشاره به اینکه 8 هزار پروژه آموزشی در دست داریم که بخشی از آن مربوط به ساخت مدارس جدید و بخشی نیز تخریب و بازسازی مدارس موجود است، عنوان کرد: متأسفانه به دلیل تحریمها و عدم تحقق منابع مالی لازم برای تخریب و بازسازی و مقاوم سازی مدارس، لطمات بسیاری خوردیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به فعالیت 1073 مدرسه کانکسی با بیش از 10 دانشآموز گفت: این تعداد مدارس کانکسی حذف خواهند شد و در ابتدای مهر 300 کانکس حذف شد و تا پایان سال 700 مورد دیگر جمع آوری میشود.
خان محمدی گفت: بنیاد برکت و آقای ابراهیمی خیر مدرسهساز در این رابطه همکاری دارند و امیدواریم تمام مدارس کانکسی جمع آوری شوند.
انتهای پیام/
همچنین ببینید
هوای زیرکوه در معرض فوق خطرناک قرار گرفت
براساس سامانه پایش کیفی هوای کشور هم اکنون شاخص کیفی هوا در حاجی آباد زیرکوه به ۵۰۰ رسید و در آستانه فوق خطرناک قرار گرفت.