وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بیست و نهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی ۴۰ درصد تولیدات علمی کشور را مربوط به علوم پزشکی دانست و گفت: امسال ۳۱۳ شرکت دانش بنیان در حوزه علوم پزشکی راه اندازی شده است.به گزارش ایلنا به نقل از وبدا، بهرام عین اللهی با اشاره به پیشرفت های حوزه سلامت از ابتدای انقلاب اسلامی، افزود: ابتدای انقلاب امید به زندگی ۵۴ سال بود که اکنون به ۷۶ سال رسیده، مرگ و میر مادران باردار از ۲۵۵ در ۱۰۰ هزار تولد زنده به ۲۵ در ۱۰۰ هزار تولد زنده رسیده، کاهش مرگ کودکان از ۱۳۵ در هزار تولد زنده به ۱۳ در هزار تولد زنده رسیده، بیماری های واگیر مهار شده و شبکه بهداشت کشور با ایجاد ۱۸ هزار خانه بهداشت توسعه چشمگیری پیدا کرده است.
وی ادامه داد: دسترسی مردم به خدمات پیشرفته سلامت در اقصی نقاط کشور حاصل شده، توسعه کمی و کیفی نظام آموزش و پژوهش در کشور انجام گرفته و پاسخگویی به نیازهای جامعه در پژوهش ها توسعه یافته است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: هدف مشترک همه ما ایجاد نظام پیشرفته سلامت در تمدن نوین اسلامی است و پژوهش در تحقق این هدف نقش اساسی دارد.
عین اللهی با بیان این که پس از ادغام بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۶۵ زیرساخت های خوبی در حوزه سلامت ایجاد شده است، اظهار داشت: هم اکنون ۶۷ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی، ۲۲ هزار عضو هیأت علمی، ۲۷۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی، ۸۶۱ مرکز تحقیقات پزشکی، ۷۲ پژوهشکده، ۱۰۱ مرکز تحقیقات بالینی، ۳۶ بیوبانک و ۵۸۱ هزار پرسنل سلامت که به مردم خدمت ارائه می کنند، مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به این که برای برگزاری هرچه بهتر جشنواره رازی کمیتههای ویژه ۶ ماه تلاش کردند، گفت: جشنواره رازی نمادی از حوزه پژوهش و سلامت و هدف اصلی ما از فعالیت های پژوهشی، کسب و توسعه علم نافع، اعتلای مادی و معنوی و حل مسائل کشور است.
وزیر بهداشت افزود: در همه گیری کرونا شاهد فعالیت های مثمرثمر پژوهشی و تولید واکسن های متعدد بودیم به نحوی که ایران از کشورهای موفق در پیشگیری و درمان کرونا در سطح جهان شد.
عین اللهی ادامه داد: ماموریت گرایی از برنامه های اصلی پژوهشی در حوزه سلامت است که هر دانشمند و دانشگاهی باید به آن توجه کند و هر استان و دانشگاه علوم پزشکی باید اولویت های خود را در حوزه سلامت تعیین کرده و بر اساس آن برنامه ریزی کند.
وی یادآور شد: تجزیه و تحلیل نیازهای هر استان، بیماری های شایع در استان ها و امکاناتی که هر استان دارد، باید برآورد شده و پژوهش ها بر مبنای آن جهت یابد و انجام گیرد.
عین اللهی، عدالت و تعالی نظام سلامت را محور اساسی برنامه های پیش رو دانست و گفت: کسب مرجعیت علمی که فرموده رهبری معظم انقلاب است افق آینده ماست که با به کارگیری روش های نوین علمی، فناوری های جدید، دیپلماسی علمی و بهبود اقتصاد دانش بنیان قابل تحقق است.
وزیر بهداشت با تاکید بر این که بهره وری از مطالبات جدی ما از دانشگاه های علوم پزشکی است، افزود: تجمیع امکانات و ایجاد آزمایشگاه های مرکزی و پژوهشگاه ها، برای حداکثر استفاده از امکانات در جهت رفع نیازها و عدالت در توزیع منابع مهم است.
عین اللهی احراز رتبه ۱۵ علمی جهان و اول منطقه در حوزه علوم پزشکی را توفیق نظام دانست و افزود: ایران از بین ۱۳۲ کشور در شاخص جهانی نوآوری رتبه ۶۲ را داراست. همچنین از ۷۷ هزار و ۷۹۱ مقاله علمی تولید داخل ۳۱ هزار و ۸۶۴ مقاله مربوط به حوزه پزشکی است که ۴۰ درصد تولیدات علمی کشور را شامل می شود.
وزیر بهداشت، حمایت جدی دولت از حوزه سلامت در تاریخ کشور را بی نظیر دانست و گفت: تسهیلات بسیار خوبی برای این حوزه تدارک دیده شده است.
وی با اعلام ایجاد ۱۵ پارک علم و فناوری در حوزه سلامت، گفت: زمینه های رشد فراوان بوده و ارتباط دانشگاه با صنایع و تجاری سازی محصولات از اهداف بسیار مهمی است که باید توسعه یابد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: جهش از مرحله دانش بنیان به تجاری سازی محصولات باید با قدرت پیگیری و محقق شود و وزارت بهداشت تضمین می کند که در تجاری سازی محصولات با کیفیت حوزه سلامت حداکثر همکاری را به عمل آورد.
عین اللهی اظهار داشت: به عنوان نمونه وزارت بهداشت با ۳۵ دانشگاه برای ساخت سی تی اسکن و بی نیاز شدن از واردات این محصول قرارداد امضا کرده است.
وی افزود: از ۱۴۴۱ شرکت دانش بنیان حوزه علوم پزشکی ۳۱۳ شرکت امسال راه اندازی و به استان ها برای صدور مجوز این شرکت ها نیز تفویض اختیار شده است.
وزیر بهداشت همچنین از صدور مجوز تولید ۲۱۸ محصول سلامت محور توسط سازمان غذا و دارو خبر داد و همچنین گفت: از ۷۴۰ محصول تجاری سازی شده جدید در مراکز رشد و پارک های علم ک فناوری وزارت بهداشت پشتیبانی شده است.
وی اضافه کرد: وجود ۱۱ مرکز نوآوری، ۱۴ مرکز رشد، ۱۵ مرکز پارک علم و فناوری با ۸ هزار دانشمند در شرکت های دانش بنیان می تواند به سرعت علمی و توسعه سلامت در کشور کمک شایانی کنند.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.