رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان گفت: با ۳سالهشدن امتحانات نهایی تعداد دانشآموزان المپیادی بسیار کاهش پیدا خواهد کرد و شورایعالی انقلاب فرهنگی باید مصوبه کنکوری را اصلاح کند.به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مصوبه کنکوری شورایعالی انقلاب فرهنگی و سهساله شدن امتحانات نهایی در دوره متوسطه دوم در دیدار جمعی از مدالآوران المپیادهای علمی با رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح شد و از سوی یکی از دانشآموزان المپیادی که اکنون دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف است، مورد اعتراض قرار گرفت.
این دانشجو به رهبر انقلاب گفت: «قرار بود اثر کنکور با توزیع آن در سه سال دوره متوسطه دوم کاهش یابد اما هماکنون اثر آن سه برابر شده است و از پایه دهم نمیتوان کار تربیتی در مدارس انجام داد و هر اقدام تربیتی با اعتراض شدید خانوادهها همراه میشود چون معتقدند که دانشآموزان امتحانات نهایی دارند. مصوبه کنکوری شورایعالی انقلاب فرهنگی به المپیادهای علمی نیز لطمه زده است و تعداد دانشآموزان حاضر در المپیادها کاهش چشمگیری داشته است.»
10 واقعیت تلخ از سیاستهایی که بهضرر “مدارس دولتی” است
کاهش تعداد المپیادیها با مصوبه کنکوری
در همین ارتباط سید رضا حسینی؛ رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم گفت: با سهسالهشدن امتحانات نهایی در دوره متوسطه دوم شاهد بودیم که تعداد دانشآموزان المپیادی از 112 هزار نفر به 76 هزار نفر کاهش یافت.
وی افزود: آمادگی برای المپیادهای علمی، فرآیند سه تا چهار ساله است و دانشآموزی که میخواهد عضو تیم ملی المپیاد ایران شود مسیری دشوار در پیش دارد. دانشآموزی که موفق به حضور در المپیاد علمی و کسب مدال طلا شود از کنکور سراسری معاف میشود و میتواند در رشته و دانشگاه مدنظر خود تحصیل کند.
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان گفت: در گذشته دانشآموز از پایه دهم مطالعه برای آمادگی عضویت در تیم ملی المپیاد ایران را آغاز میکرد و در پایان پایه یازدهم متوجه میشد آیا میتواند در تیم ملی المپیاد عضو شود و آیا مدال طلا کسب میکند یا خیر.
حسینی با ابراز اینکه “هماکنون دانشآموز پایه دهم نمیداند عضو تیم ملی المپیاد میشود یا اصلاً موفق به کسب مدال طلا خواهد شد.”، متذکر شد: هماکنون دانشآموزان در پایه دهم و یازدهم امتحانات نهایی دارند که نمرات آن در ورود به دانشگاه سهم دارد اما در گذشته اینگونه نبود بنابراین دانشآموز در پایه دوازدهم بهخوبی مطالعه میکرد و میتوانست به دانشگاه وارد شود.
وی ادامه داد: هماکنون اگر معدل پایه دهم و یازدهم بهدلیل حضور در المپیادهای علمی کاهش یابد، رتبه کنکور دانشآموز بهشدت تحتتأثیر قرار میگیرد بنابراین دانشآموزان حاضر به پذیرش ریسک شرکت در المپیادهای علمی نمیشوند.
حسینی در پایان هشدار داد: با سهسالهشدن امتحانات نهایی، تعداد دانشآموزان المپیادی بسیار کاهش پیدا خواهد کرد و شورایعالی انقلاب فرهنگی باید مصوبه کنکوری را اصلاح کند بهعنوان مثال بهجای تأثیر نمرات پایه دهم و یازدهم فقط نمرات پایه دوازدهم برای ورود به دانشگاه سهم داشته باشد.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.