رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور گفت: در پنج سال اخیر هیچ اعتباری برای اجرا و پیشبرد اهداف قانون مدیریت بحران به سازمان هواشناسی کشور پرداخت نشده است.به گزارش ایسنا، صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور، در نشست مشترک معاونین عملیاتی سازمان هواشناسی و سازمان مدیریت بحران کشور در سالن شهید همت این سازمان اظهار داشت: اگر به اهمیت نقش هواشناسی در مدیریت بحران کشور معتقد هستیم باید اعتبارات لازم در این خصوص به سازمان پرداخت شود.
وی افزود: سازمان هواشناسی یکی از اعضای کلیدی ستاد مدیریت بحران است و ۹۰ درصد خدمات آن در خدمت مدیریت بحران است چراکه عمده بحران های طبیعی کشور از جنس مخاطرات و بلایای جوی نظیر سیل، توفان، آلودگی، موج های سرما و یخبندان و… است.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: حتی داده ها و اطلاعات دورترین ایستگاه های هواشناسی کشور نیز در خدمت چرخه مدیریت بحران است و این داده ها در فرایند تولید الگوهای پیش یابی استفاده می شوند.
ضیائیان تصریح کرد: با این وجود سازمان از منابع داخلی خود چند پروژه مهم در راستای اجرای قانون مدیریت بحران را در دستور کار قرار داده است که یکی از آن ها تکمیل فاز یک سامانه هشدار سیل «نفیس» برای ۵۵۰ نقطه پر خطر کشور است.
وی ادامه داد: همچنین قرارداد اجرای فاز دوم این سامانه امسال برای ۳۰۰۰ نقطه پر خطر دیگر منعقد شده و وارد فاز اجرایی شده است تا حدود یک سال یا یک سال و نیم پیش رو تکمیل شود.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور گفت: نقاط پر خطر سیل و دارای اولویت از وزارت نیرو دریافت شده و این سامانه برای همان نقاط نیز اجرایی می شود.
ضیائیان اضافه کرد: اگر به اهمیت هواشناسی و هشدارهای هواشناسی در مدیریت بحران و حفظ جان مردم ایمان داریم باید بسیج شویم و بسیجی وار برای توسعه زیرساخت های لازم اقدام کنیم.
وی در بخش دیگری عنوان کرد: علاوه بر مشکلات اعتباری، در دسترس نبودن لایه های اطلاعاتی مهم برای پیش بینی مخاطرات و اثرات مخاطره آمیز جوی نیز یک چالش مهم سازمان است.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور افزود: برخی داده هایی که باید به صورت برخط در اختیار هواشناسی قرار گیرد با تاخیر دو ساله در اختیار قرار می گیرد و برخی داده های مهم در پیش بینی آلودگی هوا نیز تنها یک بار و آن هم در سال ۱۳۹۶ به سازمان ارائه شده است.
ضیائیان تصریح کرد: برای پیش بینی میزان آلودگی هوا باید اطلاعات ترافیکی و سیاهه انتشار امروز در دسترس باشد نه اینکه اطلاعات شش سال پیش را به عنوان ورودی مدل استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: برای ارتقاء و بهبود خدمات هواشناسی کشور باید یک همگرایی ملی و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی برای دسترسی به لایه های اطلاعاتی به ویژه داده های آسیب پذیری در دستور کار باشد.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور افزود: سازمان هواشناسی کشور تمام توان خود را برای کمک به حفظ جان و مال مردم از خطر مخاطرات جوی بکار بسته است و همچنان توان خدماتی و فنی خود را در این زمینه ارتقاء می دهد.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.