شهردار منطقه ۲۲ تهران، در مراسم افتتاح خط لوله انتقال ۳۱۰۰ متر طول آب خام به بوستان جنگلی چیتگر، گفت: نحوه آبیاری بوستان چیتگر برای ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته است و امروز باید شرایط آن تغییر کند.به گزارش خبرگزاری مهر، عملیات لوله گذاری ۳۱۰۰ متر طول از کنتور آب خام خیابان هامون تا ضلع جنوبی بوستان ثمن ها با هدف اهمیت بالای موضوع آبیاری درختان جهت انتقال آب خام به اتمام رسید. با توجه به اهمیت بر احیا بوستان جنگلی چیتگر، عملیات حفاری و لوله گذاری به قطر ۳۱۵ اینچ پلیاتیلن آب به متراژ ۳۱۰۰ متر طول با دبی ۲۰۰ لیتر بر ثانیه جهت آبیاری درختان جنگلی چیتگر افتتاح شد.
مسعود نصرتی شهردار منطقه ۲۲ تهران در حاشیه این مراسم اظهار کرد: امروز شاهد بهره برداری از تأمین آب پارک چیتگر با ۳ کیلومتر لوله گذاری و دبی ۲۰۰ لیتر در ثانیه را شاهد هستیم و امیدواریم گذشته بی آب این فضا با یک برنامه کوتاه مدت جبران شود. جدا از این هفته گذشته از تصفیه خانه لوپ کاشان ۱۱ لیتر در ثانیه آب دریافت کردیم و از مجتمع شهید باقری ۲۰ لیتر در ثانیه که تا ۳۲ لیتر در ثانیه نیز قابل افزایش بود. امیدواریم تصفیه خانه خرگوش دره که قرارداد احداث آن اجرا شده و قنواتی که احیا شده نیز در برنامه کوتاه مدت راه بیفتد تا ما شاهد تأمین ۵۰۰ لیتر آب در ثانیه برای پارک چیتگر باشیم تا این ۸۷۰ هکتار فضای سبز چیتگر با طراوت و شاداب مورد استفاده شهروندان قرار گیرد.
وی افزود: آفاتی که در پارک جنگلی چیتگر از آنها نام برده میشود نتیجه کم آبی بود و با برنامهریزی که صورت گرفته در کوتاه مدت مشکل آفت درختان نیز ریشه کن خواهد شد. در رابطه با تأمین آب و حل این مشکل ۲۱۰ میلیارد تومان تأمین مالی با دستور شهردار تهران انجام شده و قرار است با همکاری خیرین، سازمانهای مردم نهاد و فعالان حوزه محیط زیست در یک برنامه ۵ ساله سالیانه ۵۰ هزار درخت به چیتگر اضافه شود و هزینه جاری نگهداری هم به عهده خیرین و فعالان حوزه محیط زیست باشد.
نصرتی با بیان اینکه گونههای درختی و نحوه آبیاری بوستان چیتگر برای ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته است و امروز باید شرایط آن تغییر کند، عنوان کرد: ما مطالعاتی را در این زمینه برای تغییرات از لحاظ آبیاری و نوع گونههای درختی آغاز کردیم تا با کاشت درختان پهن برگ با نگاه مقابله با آلودگی هوا این امانت را حفظ کنیم و ارتقا دهیم.
وی خاطرنشان کرد: بنا بر اعلام منابع طبیعی ۴۷۰۰ درخت در بوستان چیتگر خشک شده که ۸۱۲ اصله از آن را خارج کردند. تلاش این است که تعدادی از این درختان که احتمال بازگشت آنها وجود دارد حفظ شوند. ضمن اینکه شهرداری منطقه در ماه گذشته ۲ هزار درخت با بن بالا جایگزین کرده است.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.