تدوین قانون حفاظت از خاک هدیه انقلاب اسلامی به نسل‌های بعد کشور

رضی کرد محله گفت: مهم‌ترین تفاوت‌ها در زمینه محیط زیست در دوران قبل و بعد انقلاب اسلامی، تصویب قانون حفاظت از خاک است.
لادن رضی کردمحله مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با خط مشی‌ها و سیاستگذاری در حفاظت از خاک قبل و بعد از انقلاب اسلامی اظهار کرد: از مهمترین تفاوت‌ها در زمینه محیط زیست در دوران قبل و بعد انقلاب اسلامی، تدوین و تصویب قوانین تخصصی محیط زیست است که یکی از این قوانین مترقی که پس از انقلاب تدوین و ابلاغ شده است، قانون حفاظت از خاک است.
وی افزود: این قانون که در سال ۱۳۹۸ ابلاغ شده دارای ۲۶ ماده بوده و به موضوعات تخصصی مربوط به مدیریت، حفاظت و بهره برداری پایدار خاک کشور می‌پردازد. در این قانون ۲ چالش اصلی آلودگی و تخریب خاک مدنظر قرار گرفته است و راهکار‌های حقوقی – قضائی و فنی و تخصصی در پایش، کنترل و بازسازی خاک‌های آلوده و تخریب شده ارائه شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: از مهمترین موضوعاتی که در قانون حفاظت از خاک برای نخستین بار در کشور طرح شد، موضوع خود اظهاری واحد‌های بزرگ تولیدی، صنعتی، عمرانی، خدماتی، زیر بنایی و معدنی است و از مهمترین اقدامات شاخص سازمان در راستای هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین در اجرای قانون حفاظت از خاک و رصد و نظارت آلودگی واحد‌های مذکور از طریق پایش و خود اظهاری خاک در سامانه جامع محیط زیست کشور می‌توان اشاره کرد.
رضی کردمحله بیان کرد: پس از ابلاغ قانون حفاظت از خاک، در دولت سیزدهم مقررات آن تدوین و ابلاغ شد تا با حفاظت از خاک، تأمین امنیت غذایی و سلامت جامعه تضمین شود. این مقررات ابلاغی شامل آئین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در سال ۱۴۰۲ است.
وی اضافه کرد: در همین راستا خط مشی‌های مدیریت، حفاظت و بهره برداری پایدار خاک کشور و مقررات تعیین واحد‌های بزرگ و مقاطع زمانی و ضوابط اندازه‌گیری آلایندگی و نحوه خود اظهاری پایش محیط زیست موضوع تبصره ۲ ماده ۱۸ قانون حفاظت از خاک در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امید می‌رود با تحقق بهنگام و بهینه این قانون، بتوان خاک را که یک سرمایه ملی برای نسل فعلی و آتی است حفظ کنیم که در آئین و شریعت اسلام نیز بر این موضوع تاکید شده است.
منبع: مهر

همچنین ببینید

دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»

فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *