سفره رنگین صنایع دستی ایران که از تنوع، ظرافت و قدمت بالایی نیز برخوردار است و هر کدام با مهر و تأیید یونسکو جهانی نیز شده است، بیانگر جایگاه بسیار بالای ایران در حوزه صنایع دستی در جهان است.
به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه مشترک صنایع دستی و کارگاه کاشیکاری جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان با حضور «علی مجتبی روزبهانی» سفیر کشورمان در ترکمنستان، «اسماعیل اورازوف» نماینده وزارت فرهنگ ترکمنستان و رئیس موزه هنرهای تجسمی عشق آباد، «عوض قلیجُف» مدیرکل فرهنگ استان مرو، دیگر مقامات ترکمنستان، برخی دیپلماتها، شهروندان مرو و تولیدکنندگان صنایع دستی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان به همراه اجرای گروههای موسیقی آئینی کشورمان، در محل موزه تاریخ و کشورشناسی شهر باستانی مرو افتتاح شد.
در مراسم افتتاحیه «اسماعیل اورازوف» نماینده وزارت فرهنگ ترکمنستان و رئیس موزه هنرهای تجسمی عشق آباد گفت: با سیاست رئیس جمهوری ترکمنستان بخش فرهنگ روز به روز رشد و توسعه پیدا میکند. صنایع دستی در هر کشوری نشانگر رشد اقتصادی آن کشور است و در ترکمنستان نیز برای رشد حوزه صنایع دستی فعالیتهای زیادی صورت میگیرد.
نمایشگاه مشترک صنایع دستی ایران و ترکمنستان برگزار شد
علی مجتبی روزبهانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در سفر کاری خود به شهر باستانی مرو، گفت: این مناسبت مهم در شهری برگزار میشود که خود شهری تاریخی و فرهنگی و یکی از مراکز صنایع دستی میباشد که بخشی از مشترکات ایران و ترکمنستان را تشکیل میدهد.
وی در ادامه افزود: صنایع دستی، سفیران فرهنگی اقوام گذشته و حال و تجلی گاه هنر و خلاقیت اقوامی هستند که با این صنایع سر و کار دارند. توجه به این صنعت در حال حاضر، نه تنها ما را با گذشته مردمان در هر منطقه پیوند میدهد بلکه در حد توان میتواند ما را در همان فضایی قرار دهد که انسان ماشین زده امروز از آن جدا افتاده است.
روزبهانی با اشاره به جایگاه بسیار بالای ایران در حوزه صنایع دستی گفت: سفره رنگین صنایع دستی ایران که از تنوع، ظرافت و قدمت بالایی نیز برخوردار است و هر کدام با مهر و تأیید یونسکو جهانی نیز شده است، بیانگر جایگاه بسیار بالای ایران در حوزه صنایع دستی در جهان است به طوری که بر اساس آمار شورای جهانی صنایع دستی از ۵۹ شهر جهانی صنایع دستی که در دنیا به ثبت رسیدهاند ۱۱ شهر و ۳ روستای صنایع دستی جهانی از ایران هستند.
نمایشگاه مشترک صنایع دستی ایران و ترکمنستان برگزار شد
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اشتراکات تاریخی و فرهنگی دو کشور اظهار داشت: ایران در حوزههای مختلف صنایع دستی و سنتی و حفاظت از میراث ملموس و ناملموس گذشتگان آمادگی دارد با ترکمنستان در سطوح مختلف دوجانبه، منطقهای و بین المللی همکاری کند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به نمایشگاه صنایع دستی و کارگاه آموزشی کاشی کاری به عنوان بخشی از هنر صنایع دستی ایرانی اظهار امیدواری کرد که برگزاری چنین نمایشگاهی، گام مؤثری در جهت توسعه همکاریها در زمینههای فرهنگی، هنری و گردشگری باشد.
نوید رسولی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به نقش مؤثر هنر در تقویت روابط کشورها در عرصه بین الملل گفت: هنر نمونه بارز نزدیک شدن ملتها به یکدیگر است. رشتهای که مرزها را در نوردیده و در قالب یک تابلوی خاتم کاری، تندیسی با شکوه، ظرفی کارشده، زیوری آراسته و… در جشنوارههای معتبر و در عرصه جهانی به خوبی توانسته است نشانگرِ نزدیکی، همبستگی و دوستی ملتها با یکدیگر باشد.
نمایشگاه مشترک صنایع دستی ایران و ترکمنستان برگزار شد
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هنر صنایع دستی در حاشیه دریای خزر گفت: در بررسی اجمالی هنرهای صناعی رایج در مناطق روستایی و شهری حاشیه دریای خزر از جمله ایران و ترکمنستان، اشتراکات فراوانی از لحاظ نگارهها، طرحها، رنگ آمیزی ها و… وجود دارد. در تمام این مناطق صنایع دستی بخش مهمی از هنرهای سنتی و جز لاینفکی از زندگی اقتصادی و حیات فرهنگی است.
رسولی در ادامه با اشاره به صنایع دستی به عنوان عنصری از هنر و بخش بزرگی از سرمایههای فرهنگی یک جامعه گفت: دو کشور ایران و ترکمنستان بیش از آنچه که در حال حاضر در مبادلات فرهنگی ایفای نقش میکنند میتوانند بیشترین بهره را از صنایع دستی در توسعه گردشگری داشته باشند و از صادرات صنایع دستی سهم بسزایی را به خود اختصاص دهند.
اجرای موسیقی آئینی زندگی مازندران و گروه موسیقی ترکمنستان، بازدید از نمایشگاه صنایع دستی دو کشور و کارگاه آموزشی کاشیکاری و آشنایی با ظرفیتهای آنها مورد توجه بسیار حاضران قرار گرفت.
گفتنی است؛ نمایشگاه صنایع دستی ایران و ترکمنستان به مدت دو روز ادامه یافت. همچنین؛ گروههای موسیقی آئینی کشورمان و ترکمنستان به طور مشترک در مرکز تئاتر درام دولتی کمینه استان مرو اجرا داشتند.