ایرلند با پرتاب نخستین ماهواره خود که کمی بزرگتر از یک آجر است، به مدار پایین زمین به باشگاه فضایی پیوست و در مدار لئو صاحب ماهواره شد؛ این ماهواره از یکی از پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ در کالیفرنیا آمریکا به فضا پرتاب شد.
به گزارش تسنیم،ماهواره Eirsat-1 که توسط حدود 50 دانشجو در دانشگاه کالج دوبلین (UCD) توسعه یافته است، هنوز در حالت راهاندازی است اما انتظار میرود که به حالت عملیاتی وارد شود و جمعآوری دادههای علمی را از ماه آینده آغاز کند.
این ماهواره دارای سه ابزار اصلی شامل آشکارساز پرتو گاما (GMOD)، ماژول آزمایش مواد حرارتی ENBIO (EMOD)، و سپس الگوریتم کنترل مبتنی بر موج (WBC) است که قرار است دادههایی را جمعآوری کنند که میتواند به حل برخی از مهمترین اسرار علم و همچنین کمک به ماموریتهای فضایی آینده کمک کند.
دادههایی که قرار است توسط Eirsat-1 مورد پایش قرار گیرد شامل رویدادهای کیهانی سهمگین مانند ابرنواخترها (انفجارهایی که هنگام مرگ ستارگان عظیم رخ میدهند) و برخورد ستارگان نوترونی، سیاهچالهها یا حتی ادغامهای مختلط است.
علاوه بر آن آزمایش WBC ( آزمایشی از میدانهای مغناطیسی تولید شده در فضاپیما برای تعامل با میدانهای مغناطیسی زمین و کنترل ارتفاع) نیز بر اساس دادههای این ماهواره انجام خواهد شد که این فناوری میتواند در آینده برای کنترل نحوه چرخش ماهوارهها نیز تطبیق داده شود و به فضاپیماها اجازه میدهد روی امواج مغناطیسی با قدرت و جرم کم با قطعات متحرک صفر حرکت کنند.
دانشمندان طراح این ماهواره معتقدند که ممکن است تاثیر Eirstat-1 بر آموزش و صنعت در ایرلند، طولانیترین و مهمترین میراث این ماهواره باشد.