طرح «توزیع شیر رایگان» که ۲۳ سال قبل استارت آن زده شد تا به امروز فرازو نشیبهای بسیاری را از حضور در دو وزارتخانه تا تامین نشدن اعتبار، توقف طرح و در نهایت گنجانده شدن در برنامه هفتم توسعه و اجرای دوباره طی کرده است.به گزارش ایسنا، «طرح توزیع رایگان شیر» در مدارس نخستین بار به طور آزمایشی در سال ۱۳۷۹ یعنی ۲۳ سال قبل، از مدارس ابتدایی شهر تهران آغاز شد و تا سال ۱۳۸۵ توسط وزارت جهاد کشاورزی ادامه یافت، از آن سال به بعد به سازمان متولی یعنی وزارت آموزش و پرورش واگذار شد و تا سال ۱۳۹۵ این وزارتخانه توزیع شیر را برعهده داشت.
در سال تحصیلی ۱۳۹۵ تامین اعتبار شیر مدارس با مشکلاتی همراه شد به طوری که برنامه این وزارت خانه برای سال تحصیلی ۱۳۹۶ تمرکز بر روی مناطق کم برخوردار شد اما از سال تحصیلی ۹۶-۹۷ توزیع شیر به دلیل کمبود بودجه قطع شد.
در سال ۱۴۰۱ طرح باغ(بسته های غذایی) پا به میان گذاشت و تا پایان خرداد ماه به صورت آزمایشی و از مهر ۱۴۰۱ بهصورت رسمی در مدارس دوره ابتدایی و متوسطه اول و دوم با اولویت دانشآموزان دختر در مناطق روستایی، کم برخوردار و عشایری اجرا شد، اما دی ماه ۱۴۰۱ اعلام شد که اعتبارات لازم برای تحقق کامل طرح فراهم نشده و برخی استانها از اعتبارات خودشان به صورت حداقلی اینکار را انجام دادند.
اما در سال ۱۴۰۲ با دستور اکید رئیس جمهور و پیگیری معاون اول خیلی سریع اعتبارات طرح توزیع شیر تأمین شد به طوری که قرار شد در مدارس ابتدایی دولتی که حدود هشت میلیون دانش آموز هستند در هفته دو وعده شیر توزیع شود. پس از ابلاغ اعتبار بلافاصله دستورالعمل توزیع شیر به روز شد و سامانه توزیع شیر زیر سامانه آموزش و پرورش فعال و بخشنامه برای امضای قرارداد با شرکتهای تولید و توزیع شیر در سراسر کشور با امضای وزیر به ادارات کل استانها ارسال شد.
۲۶ مهر ۱۴۰۲ توزیع شیر برای دانش آموزان مدارس ابتدایی رسما آغاز شد و از این به بعد قرار شد تمامی دانش آموزان ابتدایی در سراسر کشور دو نوبت در هفته شیر دریافت کنند، حتی ۷ آبان ۱۴۰۲ نیز اعلام شد که بند الحاقی ماده ۷۱ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ دولت را به اجرای طرح تغذیه با شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی مکلف کرده است.
صحرایی وزیر آموزش و پرورش آذر سال گذشته در جلسه هیئت دولت اظهار کرده بود: این طرح در حال توزیع است اما هنوز در تمام کشور فراگیر نشده است اما ۱۳ آذر ۱۴۰۲ بنا بر اعلام مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش، دانش آموزان روستایی، عشایری و مرزی نیز در اولویت توزیع شیر رایگان مدارس قرار گرفتند.
۲۳ آذر ۱۴۰۲ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد توزیع شیر از مدارس استانهای محروم مانند خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، کرمان و گلستان شروع شده و در حال حاضر همه استانها قرارداد توزیع شیر را با شرکتهای تولیدی امضا کردند البته در همه استانها توزیع شیر اجرایی نشده است اما در حداقل ۲۰ استان از یک تا دو وعده در هفته شیر توزیع شده است و مابقی استانها که ۱۲ استان هستند قرارداد بسته شده اما توزیع شیر به تازگی آغاز شده است و علت تأخیر در توزیع کامل شیر محدودیت در شرکتهای تولیدکننده شیر و توزیع شیر بوده است.
این طرح اجرایی شد تا در نهایت اول فروردین ۱۴۰۳ فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد در سال ۱۴۰۲ توزیع شیر در مدارس بعد از ۱۰ سال انجام شد و در سال ۱۴۰۳ نیز این طرح حتما در مدارس ابتدایی ادامه خواهد داشت و اگر اعتبارات اجازه دهند آموزش و پرورش این آمادگی را دارد که این طرح را در مدارس راهنمایی نیز اجرایی کند.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۳ امیدواریم بتوانیم زیرساختها و قراردادهای طرح را به موقع در اول مهر آماده کنیم تا با آغاز سال تحصیلی دانش آموزان سهمیه خود را دریافت کنند.
حال باید دید کش و قوسهای طرح توزیع شیر که ۲۳ بهار را به چشم دیده امسال تا کجا اجرایی می شود.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.