بیمارستان گاندی بیمارستانی لوکس و پردرآمد با نرخهای نجومی است؛ به هشدارهای آتشنشانی توجه نکرده اما حالا به جای پاسخگویی، از دولت درخواست میکند که به او کمک کند و میخواهد بار کارمندان بیکارشدهاش را به دوش بودجه عمومی بیندازد؟به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عصر پنجم بهمن ماه، درست چند روز پس از سالگرد حادثه پلاسکو بود که شعلههای آتش، بخشی از ساختمان بیمارستان گاندی را محاصره کرد؛ با توجه به حجم بالای آتشسوزی، کمتر کسی امید داشت که بیماران بستری در این بیمارستان، جان سالم به در ببرند اما جلوگیری از گسترش آتش به سایر بخشهای درمانی توسط آتشنشانان و سرعت عمل نیروهای امدادی در خارج کردن بیماران از ساختمان، مانع از رقم خوردن اتفاق تلخ دیگری شد.
یک روز پس از این اتفاق، رئیس بیمارستان با انتشار یک ویدئو، از دولت درخواست کمک کرد و گفت: «ما با این 700 نفر پرسنل چه کنیم؟ با این پزشکان که با مشکلات معیشتی در شب عید مواجه میشوند باید چه کار کنیم؟ ما نمیتوانیم در این شرایط از پس این حادثه بربیاییم و درخواست داریم جلسهای با حضور مسئولان مربوطه تشکیل شود تا چارهای اندیشیده شود. شما به پلاسکو نیز کمک کردید؛ پلاسکو نیز یک مرکز خصوصی بود و ما از شما خواهش میکنیم این بیمارستان را نیز دریابید و به کمک ما بیایید.»
درخواستی عجیب که با واکنشهای فراوانی در فضای مجازی روبرو شد چرا که هتل بیمارستان گاندی، یکی از پردرآمدترین و لوکسترین بیمارستانهای پایتخت در اذهان عمومی شناخته میشود.
تعدادی از کاربران فضای مجازی، نوشتند که رئیس بیمارستان گاندی پس از بارها اخطار آتشنشانی، حالا با بغض جلوی دوربین قرار گرفته و هزینه بیکار شدن کارکنانش را از ملت ایران میخواهد.
برخی دیگر نیز با انتشار فیلمی از این بیمارستان که مربوط به تاریخ 9 / 9 / 99 است؛ به هزینههای سنگین یک سزارین لاکچری در تاریخ رند اشاره کردند و نوشتند که هزینه دیزاین و تزئینات هر اتاق برای زایمان، آن هم سه سال پیش، از یک میلیون و 600 هزار تومان تا 4 میلیون تومان بوده است اما حالا رئیس بیمارستان از دولت برای کمک کردن درخواست میکند.
یکی دیگر از کاربران نیز نوشته که رئیس بیمارستان گاندی باید به دلیل عدم رعایت استانداردها جریمه هم بشود؛ چرا الان دارد نقش قربانی را بازی میکند و طلب کمک دارد؟ اگر دقیقتر به ماجرا نگاه کنیم، باید به بیماران منتقل شده از یک هتل بیمارستان خصوصی به بیمارستانهای دولتی، خسارت هم بپردازد!
برخی دیگر از کاربران نیز با انتقاد از عدم عمل به توصیههای ایمنی، خطاب به رئیس این بیمارستان نوشتهاند که چند میلیون از هزینههای انجام شده برای تزئین اتاق مادر و نوزاد را، خرج ایمن شدن بیمارستان میکردی!
دامنه انتقادات به فضای مجازی ختم نشد و دو نفر از مجریهای صداوسیما نیز انتقادات تندی به اظهارات رئیس بیمارستان وارد کردند.
یکی از مجریها این سوال را مطرح کرد که چرا دولت باید از جیب مردم هزینه خسارت بیمارستان فوق لاکچری گاندی را بدهد؟ چرا سهام داران پولدارش نمیآیند پول خرج کنند؟
و مجری دیگری نیز گفت که آقای دکتر! آن روزهایی که از مراجعه کنندگانتان نجومی پول میگرفتید به فکر چنین روزی بودید؟ آن زمانی که از ارگانهای دولتی نامههایی برای رعایت ایمنی به شما ارسال شد؛ به آنها توجه نکردید که الان درخواست کنید دولت از بیت المال و جیب مردم به شما کمک کند!
انتقاد نظام پزشکی از انتقادات!
روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، این انتقادات به حق را تاب نیاورد و طی نامهای به رئیس سازمان صداوسیما از انتقادات مجریهای تلویزیون به شدت انتقاد کرد.
هزینه تمام شده یک سزارین، 50 میلیون تومان
یکی از مادران باردار که چندماه پیش در این بیمارستان زایمان سزارین انجام داده به تسنیم میگوید که بابت انجام سزارین و بادکنکآرایی اتاق و بستری در این بیمارستان حدود 50 میلیون تومان هزینه پرداخت کرده است.
نمای کامپوزیتی علت گستردگی آتشسوزی
معاون خدمات شهری شهرداری تهران، دقایقی پس از بروز این حادثه اعلام کرد که علت بزرگ جلوه کردن آتشسوزی این بیمارستان، نمای کامپوزیتی ساختمان بیمارستان گاندی بوده است. نمایی که استفاده از آن، چندسالی است ممنوع شده است.
آتشنشانی: 5 بار اخطار دادیم؛ شواهدی از تغییر نمای بیمارستان مشاهده نکردیم!
سید جلال ملکی؛ سخنگوی سازمان آتشنشانی در گفتوگو با تسنیم در پاسخ به این سؤال که چرا بیمارستان گاندی علیرغم ممنوعیت استفاده از نمای کامپوزیتی، از این نما استفاده کرده بود؟ اظهار کرد: بیمارستان گاندی در سال 90 این نما را استفاده کرده است در حالی که ممنوعیت استفاده از نمای کامپوزیتی از سال 94 در شورای شهر مصوب شده البته در این مصوبه بیشتر تأکید شده که ساختمانهای مسکونی حق استفاده از کامپوزیت را ندارند و بنابراین برای ساختمانهای غیرمسکونی، ممکن است این سختگیریها اندکی کاهش یابد اما همه اخطارها فقط مربوط به نما نیست و 5 بار اخطار ایمنی به این بیمارستان داده شده است.
وی افزود: ما به همه ساختمانهایی که در گذشته نیز از کامپوزیت استفاده کرده بودند اعلام کردهایم که هر زمان میخواستند بازسازی انجام دهند یکی از اولویتها تغییر نمای کامپوزیتی است. بیمارستان گاندی بهترین موقعیت را داشت که همزمان با بازسازی، تغییر نما را نیز انجام دهد؛ البته در هنگام وقوع حادثه به ما گفتند که ما قصد تغییر نما را داشتهایم اما ما داربست یا تجهیزات خاصی روی نمای ساختمان مشاهده نکردیم که مبنی بر اقدام نسبت به تغییر نمای ساختمان باشد.
چرا نمای کامپوزیتی خطرناک است؟
وی درباره خطر استفاده از نمای کامپوزیتی تصریح کرد: در سالهای گذشته نیز چندین مورد آتشسوزی داشتهایم که گسترش آنها به دلیل استفاده از نمای کامپوزیت بوده است؛ نمای کامپوزیت از دو لایه بسیار نازک آلومینیوم و یک لایه پلی اتیلن ساخته شده است که برپایه نفت است و بنابراین در هنگام آتشسوزی، حریق گستردهای ایجاد میکند.
احتمال بازگشایی بیمارستان تا پایان بهمن ماه
با وجود قصور مالکان بیمارستان در جریان آتشسوزی اخیر، سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد که بر اساس قانون، بیمهشدگان مشمول قانون کار بیمارستان مذکور میتوانند درخواست خود را در سامانه جامع روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کرده و از مقرری بیمه بیکاری که توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود، بهرهمند شوند.
رئیس نظام پزشکی نیز به تسنیم گفته که حداقل 530 نفر از کارکنان این بیمارستان در پی تعطیلی این مرکز درمانی، موقتاً بیکار شدهاند.
این موضوع نیز با واکنشهایی روبرو شده است زیرا هنوز مدت زیادی نیست که بحث افزایش سن بازنشستگی و ورشکستگی سازمان تأمین اجتماعی مطرح شده است.
محمد رئیسزاده؛ رئیس سازمان نظام پزشکی روز گذشته به تسنیم خبر داد که «مقام قضایی، بازگشایی بیمارستان را منوط به اخذ تأییدیههای ایمنی کرده است اما به دلیل آن که دریافت تأییدیههای ایمنی زمانبر است؛ روز گذشته در جلسهای با حضور ارگانهای ذیربط، درخواست شد که برای قسمت درمانی بیمارستان، هر چه سریعتر تأییدیههای ایمنی دریافت شود و احتمال میرود که تا پایان بهمن ماه نسبت به بازگشایی مجدد این بیمارستان اقدام شود.»
با این وجود، انتظار میرود که مسئولان ذیربط در زمینه تأیید ایمنی این بیمارستان، مسامحه نکنند تا بار دیگر شاهد وقوع چنین حادثهای نباشیم.
آتشسوزی بیمارستان گاندی، تلنگری بود برای مراکز درمانی دیگر؛ از آنجا که عمر بسیاری از بیمارستانهای کشور به بیش از 30 سال میرسد؛ خطر وقوع چنین حوادثی در سایر بیمارستانها نیز وجود دارد و به نظر میرسد بهترین راهکار برای ارتقای ایمنی آنها، منوط ساختن تمدید مجوز آنها، به کسب تأییدیه از سازمان آتشنشانی باشد.
انتهای پیام/