تهران - ایرنا - دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه هیچ تغییری در سطح و میزان کشت مواد مخدر در افغانستان بوجود نیامده است، گفت: آهنگ رشد اعتیاد به مواد مخدر در کشور متوقف شده است.

آهنگ رشد اعتیاد در کشور متوقف شده‌است

تهران – ایرنا – دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه هیچ تغییری در سطح و میزان کشت مواد مخدر در افغانستان بوجود نیامده است، گفت: آهنگ رشد اعتیاد به مواد مخدر در کشور متوقف شده است.به گزارش خبرنگار ایرنا، اسکندر مومنی روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با موضوع «نقش رسانه و فضای مجازی در پیشگیری از اعتیاد» اظهار داشت: نه تنها شاهد کاهش تولید مخدر سنتی در افغانستان نیستیم که تولید مواد مخدر صنعتی در این کشور رو به افزایش است.
وی افزود: بر این اساس شواهدی که نشان دهد میزان تولید مخدر در این همسایه شرقی کاهش یافته است، نداریم و بنابراین باید پیشگیری از اعتیاد در اولویت همه برنامه‌های این ستاد قرار گیرد.
مومنی اعلام کرد: آهنگ رشد مصرف مواد مخدر و اعتیاد در کشور متوقف شده است و این نشان از اثرگذاری برنامه ها و هم‌افزایی‌ها در مقابله و پیشگیری است.
وی با بیان اینکه امروز باید برای مخاطب به خصوص نسل نوجوان محتوایی تولید کنیم که علاوه بر آگاه سازی، زمینه را برای پیشگیری از مصرف مخدر در خود داشته باشد، افزود: امروز ورود به حوزه رسانه و فضای مجازی متفاوت از گذشته شده و باید اعتراف کرد که در این حوزه بسیار ضعیف هستیم.
مومنی با بیان اینکه امروز عصر رسانه و فضای مجازی است، افزود: واقعیت این است که امروز جامعه بخشی از وقت خود را در فضای مجازی سپری می‌کند؛ این فضا بهترین بستر برای آگاه سازی‌ و پیشگیری‌ از اعتیاد است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر بر پاسخگویی تمامی مسئولان ستاد در برابر رسانه‌ها تاکید کرد و گفت: ارتباط با رسانه باید سریع و بدون معطلی باشد و نباید هر وقت به رسانه احتیاج نداشتیم، آنها به دنبال ما بدوند.
بازی‌های آنلاین یکی از بسترهای پیشگیری اعتیاد است
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بازی‌های دیجیتال و آنلاین را بیشترین مورد استفاده در فضای مجازی عنوان کرد و افزود: شناخت و درک پدیده بازی‌ها و ایجاد و تولید بازی‌های مناسب با موضوعات پیشگیری میتواند موثر باشد.
مومنی استفاده از شرکت‌های دانش بنیان و چه افراد خلاق در تولید بازی و محتواهای سرگرمی را یک اولویت دانست و افزود: حتما همه باید از این بستر استفاده کنند و این ظرفیت در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در آستانه ۲ تحول هستیم که یکی بودجه سالانه و دیگری برنامه هفتم توسعه است، بر ارایه طرح‌هایی متناسب با اسناد بالادستی در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.

در ادامه این نشست دبیر شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه حوزه مبارزه با مواد مخدر نیازمند برنامه‌ریزی در حوزه پیشگیری است، گفت: در حوزه آسیب‌های اجتماعی نباید به نحوی کاری رسانه‌ای انجام داد که احساس سیاهی شکل گیرد.
احسان صالحی با بیان اینکه یکی از رویکردهای دشمن «سیاه کردن آینده» است، اظهار داشت: ماموریت بخش‌های مختلف از جمله رسانه‌ و نیز ستاد مبارزه با موادمخدر در این عرصه، صیانت از حال و آینده کشور است.
وی با بیان اینکه در حوزه رسانه مخاطب شناسی در اولویت است، اظهار داشت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر باید ابتدا افراد مبتلا به اعتیاد و همچنین قشر آسیب پذیر همچون جوانان را شناخت و برای هدایت آنان محتوا تولید کرد.
وی با یادآوری اینکه رسانه در حوزه پیشگیری از اعتیاد نقش دارد، خاطر نشاد کرد: در حوزه مقابله با مواد مخبر نباید فقط به رسانه بسنده کرد بلکه نیاز است در حوزه مقابله با مصرف و پیشگیری ورود کرد.
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت آموزش، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی برنامه‌ریزی شده را در حوزه مبارزه با اعتیاد مهم دانست و در عین حال یادآور شد: کار رسانه‌ای در حوزه آسیب های اجتماعی نباید به نحوی باشد که احساس سیاهی شکل گیرد.
صالحی با بیان اینکه در حوزه آسیب های اجتماعی یک روش این است که خطر را برجسته کنیم تا افراد از آن دوری کنند، افزود: در حوزه ارتباطات باید حدی در زمینه مواجهه به آسیب ها و برجسته سازی خطر در نظر گرفت.
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در ادامه به ناآرامی های پاییز سال گذشته اشاره کرد و با بیان اینکه یکی از اهداف اغتشاشگران ایجاد ناامیدی در جامعه و هدف از شعار «زن زندگی آزادی» فشار به زندگی مردم بود، افزود: ضربه به بنیان های جامعه یعنی زنان و خانواده از دیگر اهداف گردانندگان اغتشاشات بود به طوری که امروز خانواده و جامعه ما به طور مداوم از سوی دشمن تهدید می‌شود.
وی رویکرد دولت سیزدهم در دو سال و نیم گذشته را عملیاتی کردن شعارهایی چون مردمی سازی دانست و گفت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد نیز دولت برنامه هایی را در دست اجرا دارد.
صالحی یکی از موضوعات مهم برای رییس جمهور را حل مشکلات معیشتی مردم عنوان کرد و در این باره توضیح داد: رییس جمهور به صورت روزانه و مستمر موضوعات اقتصادی را رصد کرده و بر خلاف گذشته، برای برنامه های اقتصادی از وزرا شخصاً پاسخ دریافت می‌کند.
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت خاطر نشان کرد: برنامه دولت این است که از سال آینده برنامه‌های معیشتی و کنترل تورم به بار بنشیند و پیش بینی می‌شود که تورم به حد قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد.

همچنین ببینید

دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»

فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *