«در پی بارندگی شبانه روز گذشته، ۱۲۱ روستا در بخش پیرسهراب و بخش پلان شهرستان چابهار کاملاً در محاصره آب هستند و راههای دسترسی به این روستاها قطع است.»بارش باران و جاری شدن سیلاب سبب محاصره شدن ۳۸۷ روستا در شهرستانهای دشتیاری، چابهار و قصرقند سیستان و بلوچستان شده است.
به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام مسوولان و تماسهای تلفنی مردم، وضعیت بیش از ۱۱۰ هزار نفر از مردم روستای جنوب سیستان و بلوچستان بحرانی است. بدلیل نبود راه و شکسته شدن پل و آبنما فقط امدادرسانی هوایی امکانپذیر است.
سیلاب سبب طغیان رودخانههای فصلی و بارش سنگین در قصرقند، بخش تلنگ، دشتیاری، بخش پلان، پیرسهراب و خسارت سنگینی به بخش کشاورزی، واحدهای مسکونی خشتی و گلی، راههای روستایی و زیرساختهای شهری و روستایی شده بطوریکه راه تمام روستاها بسته شده و هیچ ارتباطی به سایر شهرستانهای همجوار و حتی یک روستا به روستای دیگری وجود ندارد.
فرماندار قصرقند در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: ۲ سد بزرگ زیردان در بخش ساربوک و سد شیکلگ در بخش تلنگ این شهرستان بر اثر بارندگیها و سیلاب چند روز اخیر سر ریز شده است.
احمدرضا هاشمزهی اظهارکرد: فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان سیستان و بلوچستان آغاز و موجب طغیان چند باره رودخانه بزرگ «کاجو» شده است.
وی با اشاره به اینکه سد “شی کلگ” بخش تلنگ با حجم ۱۰ میلیون مترمکعبی است، بیان کرد: سد زیردان نیز در مجموع با ظرفیت ۲۰۷ میلیون مترمکعب ذخیره آب با هدف آبیاری مزارع کشاورزی پایین دست و تامین آب آشامیدنی روستاهای چابهار ساخته شده و هم اینک ظرفیت آن تکمیل شده است.
فرماندار قصرقند گفت: با توجه به اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی، مدیریت بحران شهرستان قصرقند در حال آماده باش قرار دارد.
وی با اشاره به هشدار نارنجی هواشناسی، تصریح کرد: تمامی تمهیدات برای کم کردن خسارت اندیشیده شده وتمامی اعضای ستاد موظف به آماده کردن امکانات مورد نیاز هستند.
هاشمزهی از تمامی قشرهای مختلف مردم بویژه کشاورزان و دامداران خواست که اخطارهای هواشناسی را جدی گرفته تا کمترین خسارت را در داشته باشیم.
وی ادامه داد: بارندگی و طغیان رودخانه علاوه بر بستن مسیر قصرقند – تلنگ – کاجو راه ارتباطی ۱۱۰ روستا در محدوده حاشیه رودخانه کاجو، پایین دست دهستان حمیری ساربوک و محدوده عزیز آباد تا کلمت و بگ و هزارهای و همچنین بخش تلنگ تا محدوده سد زیردان و دپ و سارتاپ را نیز قطع کرده و هیچ راهی برای امدادرسانی به جز هوایی از آنها وجود ندارد.
فرماندار قصرقند بیان کرد: باران راه ۱۳ روستای محدوده بالا و پایین دست سد زیردان ساربوک و ۲۳ روستای حاشیه رودخانه کاجو و ۷۴ روستای بخش تلنگ را قطع کرده و این روستاها همچنان از چهار روز گذشته در محاصره سیل قرار دارند.
وی افزود: هم اینک ۲۴ هزار نفر در بخش تلنگ قصرقند و بیش از ۶ هزار نفر در محدوده حاشیه رودخانه کاجو و ۱۳ هزار نفر در محدوده بخش ساربوک در محاصره سیل هستند و فقط امدادهوایی برای کمک رسانی امکانپذیر است.
هاشمزهی گفت: تا زمان فروکش کردن سیلاب امکان تردد در این محور و سایر روستاهای حوزه بخش ساربوک و پایین دست منطقه چندوکان و کاجو وجود ندارد.
در همین رابطه معین الدین سعیدی، نماینده مجلس از مرگ یک شهروند در سیل جنوب استان سیستان و بلوچستان خبر داد.
سعیدی در گفت و گو با «انتخاب» اعلام کرد: سیل شدید در جنوب استان سیستان و در منطقه مرکزی چابهار موجب مرگ یکی از شهروندان شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر با اعلام آمادهباش جهت امدادرسانی به مناطق سیلزده استان سیستانوبلوچستان گفت: دستورات لازم درباره اعزام بالگردها به مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان صادر شده است.
پیرحسین کولیوند، با اشاره به سیل استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با توجه به شرایط استان سیستانوبلوچستان، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در آماده باش کامل به سر میبرد.
وی درباره اقدامات انجام شده در خصوص سیل استان سیستان و بلوچستان گفت: تیمهای امدادی در «مکران» و شهرستان «دشتیاری» استان سیستان و بلوچستان مستقر شدهاند. وضعیت امدادی سیل سیستان و بلوچستان را پیگیری کردهام و دستورات لازم درباره چگونگی امدادرسانی صادر شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر ایران درباره چگونگی امدادرسانی به مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: دستورات لازم درباره اعزام بالگردها به مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان صادر شده است. همچنین رئیس سازمان امداد و نجات نیز به مناطق سیل زده اعزام شده است.
وی با بیان اینکه درباره اعزام نیروهای کمکی به مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان فراخوان صادر کردهایم، افزود: به تمام امدادگران، نجاتگران و نیروهای داوطلب جمعیت هلال احمر فراخوان دادهایم که برای کمک به مردم سیل زده استان سیستان و بلوچستان پای کار بیایند.
کولیوند ادامه داد: برخی از روستاها با آب محاصره شدند و نیاز به امدادرسانی دارند. کمکهای مورد نیاز مردم در کانون توجه قرار گرفته است. رئیس سازمان امداد و نجات در مناطق شهرستان دشتیاری و مکران به سر میبرد و و تا زمانی که شرایط این مناطق پایدار نباشد در سیستان و بلوچستان حضور دارد.
دادکریم بلوچ معاون عمرانی فرمانداری چابهار نیز در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: در پی بارندگی شبانه روز گذشته، ۱۲۱ روستا در بخش پیرسهراب و بخش پلان شهرستان چابهار کاملاً در محاصره آب هستند و راههای دسترسی به این روستاها قطع است.
وی افزود: بر اثر شدت بارشها آب به داخل منازل ۶ روستا نفوذ کرده و نیاز به کمکهای امدادی فوری دارند. سد زیردان هم سریز کرده و آب در پائین دست سد با حجم بسیار بالا در جریان است.
معاون عمرانی فرماندار چابهار گفت: بارش شدید باران هماکنون در مسیر شهرستان دشتیاری و چابهار تردد را دشوار کرده است.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.