دستورات انتخاباتی رئیس قوه قضاییه، استفاده از پابند الکترونیک برای مهدی یراحی و آخرین وضعیت پروندههای بابک زنجانی و حسین هدایتی از اخبار حقوقی هفته گذشته بود.اخبار حقوقی هفته گذشته را در این گزارش ایسنا میخوانید:
دستورات انتخاباتی رئیس قوه قضاییه
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه گفت: به تمامی مسئولان و مقامات قضایی در سراسر کشور دستور میدهم که در راستای کمک به سلامت و امنیت انتخابات یازدهم اسفند، کلیه تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
رئیس قوه قضاییه همچنین گفت: ضروری است معاونت حقوقی قوه قضاییه بررسی و پیمایش لازم را به عمل آورد تا مشخص شود طی سالیان اخیر کدام قوانین قضایی وضع شده بیشترین نیازمندیهای جامعه را برطرف کردهاند و کدام قوانین قابلیت اجرا نداشتهاند؛ در یک کلام، بررسی کنید کدامیک از قوانین قضایی، کاربردی بودهاند و کدام قوانین کاربردی نبودهاند.
بابک زنجانی در زندان است
مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری هفته گذشته در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه با توجه به بازگشت اموال بابک زنجانی به کشور آیا پرونده او نیازمند رسیدگی دوباره و صدور حکم جدید است یا خیر و در حال حاضر او در چه وضعیتی است، آیا از زندان آزاد خواهد شد؟ گفت: این پرونده از حساس ترین پروندههای اقتصادی دهه اخیر بود و مورد توجه افکار عمومی بوده و آن را پیگیری کردند و خواست مردم این بود که قوه قضاییه در مقام پاسخگویی باشد. بالاخره قوه قضاییه هم در پاسخگویی محدودیتهایی دارد. بازداشت او در ۹ دی ماه سال ۹۲ بود و حکم او از طریق دادگاه صالح بعد از مدت لازم و طی فرایند تحقیق و دادرسی در سال ۹۵ صادر شد و با اعتراض او و فرجام خواهی به دیوان عالی رفت و در نهایت رای بدوی در شعبه رسیدگی کننده در دیوان عالی ابرام (تایید) شد. دیوان عالی در قسمت اخیر رای اورده که چنانچه محکوم علیه جبران خسارت و اظهار ندامت از رفتار مجرمانه کند، مستحق برخورداری از مقررات ماده ۱۱۴ قانون مجازات را دارد. ماده ۱۱۴ قانون مجازات، تاسیسی است که اجازه داده شده به افرادی که نادم هستند در مراحل رسیدگی ارفاقاتی صورت گیرد. این پرونده رسیدگی شد و اجرای رای با جدیت و قاطعیت ادامه داشت.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در مقطع زمانی یک چهارم اموال در قبال رد مال تعیین تکلیف شد و در صدد برآمدیم که اموال خارج از کشور او هم اعاده شود و با یک اقدام موثر از ناحیه ضابطان خاص اعم از وزارت اطلاعات و دستگاههای اجرایی و بامدیریت ریاست قوه قضاییه در بهمن ماه سال جاری قسمتی از اموال او به داخل کشور منتقل شد و در حال رسیدگی وبررسی است. از اهتمام ویژه و فنی و اقتصادی صورت گرفته در این پروژه تشکر می کنیم که منجر به بازگشت اموال مردم به کشورشد و این بازگشت نشان دهنده عزم دستگاه قضایی است. او الان در زندان به سر میبرد و درباره اینکه آیا او از زندان آزاد میشود؟ باید بگویم که اعمال ماده ۱۱۴ قانون مجازات تصمیمش بر عهده مقام رسیدگی کننده است و اگر شرایط مقرره محقق شود و آن را احراز کنند، تصمیم را اعمال میکنند.
مشکل حادی تاکنون در حوزه انتخابات و فعالیت کاندیداها نبوده است
حجت الاسلام موحدی آزاد دادستان کل کشور گفت: مشکل حادی تاکنون در حوزه انتخابات و فعالیت کاندیداها در عرصه فضای مجازی وجود نداشته است.
دادستان کل کشور گفت: دشمنان این کشور بدانند که مردم ایران به یک رشد و آگاهی سیاسی بالایی رسیده و به اقتدار و عزت و پرچم مقدس کشورشان تعصب و حساسیت دارند.
حضور پای صندوقهای رای عبادت است
حجت الاسلام منتظری رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اینکه حضور آگاهانه پای صندوقهای رأی عبادت است؛ گفت: مردم با حضور خود پای صندوقهای رأی دین خود را به انقلاب، شهدا و امام و رهبری ادا خواهند کرد.
حسین هدایتی آزاد نشده است
در هفته گذشته قوه قضاییه اعلام کرد: حسین هدایتی -از محکومان پرونده بانک سرمایه- از زندان آزاد نشده است.
در روزهای اخیر ادعاهایی در برخی از رسانهها و فضای مجازی مبنی بر آزادی حسین هدایتی مطرح شده است.
حسین هدایتی از خرداد سال ۱۳۹۷ در زندان به سر میبرد و در طول دوران محکومیت خود نیز مانند دیگر محکومان از مرخصی قانونی استفاده کرده است. با رای دادگاه، هدایتی به حبس، شلاق تعزیری، رد مال و انفصال از خدمت محکوم شده است.
تاکید رئیس کل دادگستری استان تهران بر نقش مهم و اثرگذار وکلا در «اجرای عدالت»
علی القاصی رییس دادگستری کل استان تهران گفت: به جای ایراد به توسعه ظرفیت وکالت باید به دنبال این بود که وکالت اجباری در دستگاه قضا نهادینه شود.
۱۸۵۰ محکوم دارای پابند الکترونیکی هستند
علی صالحی دادستان تهران اظهار کرد: در مرکز مراقبت الکترونیکی، اقدامات خوبی صورت گرفته است به طوری که از ابتدای سال تاکنون ۲ هزارو ۷۵۰ پابند الکترونیکی نصب شده ولی به دلیل بهرهمندی برخی از مددجویان از نهادهای ارفاقی نظیر عفو و نتیجتا آزادی آنان، در حال حاضر ۱۸۵۰ نفر از محکومان، دارای پابند الکترونیکی بوده و تحت نظارت و کنترل هستند.
وکلا برای ارتقای امنیت قضایی باید کیفیت کار خود را بالا ببرند
امین حسین رحیمی وزیر دادگستری گفت: وکلا برای ارتقای امنیت قضایی باید کیفیت کار خود را بالا ببرند و به رعایت ارزشهای اخلاقی و حرفهای اهتمام داشته باشند.
مراقب کلاهبرداری انتخاباتی باشید
اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در فضای انتخابات ممکن است کسانی مدعی شوند که در حمایت از یک نامزد به جمع آوری امکانات مادی مشغول هستند و از این طریق بخواهند از مردم کلاهبرداری کنند.
مردم اشخاص شایسته و دلسوز را برای قانونگذاری انتخاب کنند
بهنام حبیب زاده مومن رییس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: اگر مردم ما افراد اصلح، متخصص، شایسته، دلسوز و سالم را برای مجلس انتخاب کنند، قطعا در قانونگذاری می توانند موثر باشند و ما هم از جامعه و مردم انتظار داریم در این زمینه کمک کنند.
وی همچنین گفت: تلاش میکنیم وکلایی که اوصاف ویژه داشته، امانتدار هستند و از جان و مال و ناموس مردم دفاع میکنند و پروندههای معاضدتی و تسخیری در این زمینه دارند، تقدیر شوند.
شرکت در انتخابات «حق» و «وظیفه» است
محمدباقر الفت معاون منابع انسانی قوه قضاییه با تاکید بر اهمیت دو انتخابات مجلس خبرگان و شورای اسلامی، گفت: انتظار میرود وقتی روز ۱۱ اسفند ماه به پای صندوقهای رای میرویم یک نوبت به اصول قانون اساسی مراجعه کنیم و بر وظایف و حساسیت کار نمایندگان منتخب ملت مروری داشته باشیم.
پورسید: ما مدافع استقلال کانونهای وکلا هستیم
بهزاد پورسید معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: کانونها باید ارتقای بیشتری در راستای مبارزه با مفاسد داشته باشند و ما نیز صد درصد مدافع استقلال آنها هستیم.
استرداد ۱۱۳۶ محکوم افغان به افغانستان در یک سال گذشته
عسکر جلالیان رییس کمیته انتقال محکومان وزارت دادگستری گفت: در راستای سفر دادستان کل هیأت حاکمه افغانستان به تهران، طی یکسال گذشته ۱۱۳۶ زندانی افغانی برای ادامه دوران محکومیت خود به زندانهای افغانستان منتقل شدند و از سال ۱۳۹۲ تاکنون ۳۰۱۵ محکوم افغان در مرزهای مشترک تحویل مقامات افغانستانی شدهاند.
استفاده از پابند الکترونیک برای مهدی یراحی
زهرا مینویی وکیل مدافع مهدی یراحی گفت که حبس یک ساله موکلم تبدیل به مراقبتهای الکترونیکی (پابند با شعاع حرکتی ۱۰۰۰ متر) شده است.
تدابیر سازمان بازرسی برای رصد بازار شب عید
ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور به معاون امور تولیدی و بازرسان کل استانها ماموریت داد که ضمن رصد میزان ذخیره سازی کالاهای اساسی و میوه شب عید بر نحوه توزیع نیز نظارت داشته باشند.
ماه گذشته ۱۲۰ سردفتر تعلیق شدند
حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: اگر سر دفتری به دنبال تخلف در حوزه فعالیت خود است باید مسیر کسب و کار خود را تغییر دهد چرا که در برخورد با متخلفان با هیچ شخصی اغماض و از خطای هیچکس چشمپوشی نمیکنیم.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: موضوع انتزاع این سازمان از قوه قضاییه در ۲۰ سال گذشته تاکنون سه بار مطرح و از سوی شورای نگهبان رد شده و اکنون در حال بررسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
۲۰ درصد ظرفیت دفاتر اسناد رسمی تاکنون استفاده شده است
علی خندانی کانون سردفتران و دفتریاران گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از ظرفیت دفاتر اسناد رسمی استفاده شده و تلاش داریم تا از نهایت ظرفیت این دفاتر در راستای اعتلای جایگاه خود استفاده کنیم.