مدیرعامل شرکت واگن سازی تهران گفت: در ساخت واگن از یک چهارم ظرفیت خود استفاده کرده ایم.
وی با بیان اینکه ظرفیت واگن سازی تهران سالانه ۳۰۰ دستگاه است افزود: این در حالی است که هیچ وقت کارخانه واگن سازی به این ظرفیت نرسیده است. قطعا در سالهای گذشته اگر روند تولید به صورت طبیعی انجام میشد باید ۶۰۰۰ دستگاه واگن در کشور داشتیم. ولی تاکنون ۱۵۰۰ دستگاه ساخته شده و این به معنای این است که از یک چهارم ظرفیت خود استفاده کردیم.
شیخ طاهری ادامه داد: اگر تولیدکنندگان داخلی صرفا برای منافع خود بخواهند این فضا را بگیرند در تضاد با منافع ملی است؛ چراکه واگن سازی تهران مجموعه ملی و متعلق به کشور است؛ بنابراین باید از حداکثر توان خود استفاده کند همانطور که ما به حوزه تولید لوکوموتیو که تخصص مپناست ورود نمیکنیم انتظار داریم سایر مجموعهها به این مسئله احترام بگذارند.
مدیرعامل واگن سازی تهران خاطرنشان کرد: در حوزه واگن ملی، چون زمینه استفاده از تولید کنندگان داخلی در آن زیاد است، تا سقف ۸۵ درصد باید بومی سازی را رعایت کنیم و از ظرفیت همه تولیدکنندگان استفاده کنیم.
شیخ طاهری با بیان اینکه کار گروه قطار ملی با حضور تمام ذی نفعان جلسات هفتگی را برگزار میکند و بقیه تامین کنندگان مانند جهاد دانشگاهی، مپنا و شرکت واگن سازی تهران که هم تولید کننده ۴۰ درصد از اجزای مترو و هم به عنوان مونتاژ کننده نهایی فعال است در آن حضور دارند، گفت: به هیچ عنوان گره و کارشکنی در این مورد مشاهده نکردیم، اما توقع این است که کارفرمای قرارداد یعنی متروی تهران و نمانیده کارفرما یعنی کارگروه قطار ملی نهایت دقت را در اخذ تائیدیهها برای تولید انبوه به کار بگیرند و ما را کمک کنند تا بتوانیم قطار ملی را با کیفیت بالا تولید و عرضه کنیم.
مدیرعامل شرکت واگن سازی تهران همچنین خاطرنشان کرد: نمونه ساخته شده قطار در کشور تستهای مورد نیاز را انجام داده و طبق اعلام رئیس کارگره قطار ملی تائیدیهها از دستگاه مشاور که یک شرکت لهستانی است اخذ کرده است و قرار شده تا این به صورت رسمی نیز به ما اعلام بشود. البته این تائیدیهها مشروط به انجام اصلاحاتی در اجزایی از واگن است که باید این اصلاحات حتما لحاظ بشود؛ با این حال تائیدیه کلی اخذ شده و ما منتظر هستیم که فقط جزئیات را به لحاظ فنی داشته باشیم و کار را به مرحله عمل برسانیم.