اختلاف و تفاوت بین زوجین، امری کاملاً عادی و طبیعی است. زن و شوهر باید نسبت به حل این اختلافات آگاهی داشته باشند و بتوانند آن را منطقی و با آرامش حل کنند.
دکتر زهرا غلامی حیدرآبادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اختلافات زناشویی معمولا وجود دارند ولی زن و شوهر باید دربارهی مشکلاتشان به نحو درست صحبت کنند. باید زن وشوهر انعطاف پذیر، و باگذشت باشند. خطاهای یکدیگر را تحمل کنند و به خصوصیات منحصر به فرد هم توجه داشته باشند. همسران انتظاراتی از یکدیگر دارند, که برای تامین این انتظارات باید از عشق بی قید و شرط، صمیمیت، وفاداری و حمایت دیگری برخوردار باشند. وقتی مشکلات پیدا میشوند و دشمنی و لجبازی بالا میگیرد. زن و شوهر رفتار مثبت و نقاط قوت یکدیگر را فراموش می کنند. به مرور زمان کار به جایی میرسد. که زندگی مشکل پیدا می کند. و درگیری باعث می شود.که عامل اصلی سوءتفاهم فراموش میشود.
وی گفت:وقتی سخن از روابط زوجین به میان میآید، غالباً تصویری از تفاهم و سازگاری و یا اختلاف و ناسازگاری ارائه میگردد و بنابراین موضوع بحث تنها، بررسی نقش سوءتفاهمها در روابط زوجین است. وقتی دو نفر با شخصیتهای مختلف و از خانوادههای مختلف به هم میرسند، بروز اختلاف غیرقابلاجتناب است. اما زوجهای سالم قادرند به طور سازندهای این اختلافات را پشت سر بگذارند و نسبت به نقش سوتفاهمها در روابط زوجین نیز آگاهی بسیار دارند.
غلامی حیدرآبادی گفت : قدرت تفکر منفی که باعث اختلافات فراوانی در روابط زوجین میشود. با شناخت و به چالش کشیدن آنها میتوانیم اختلافات را کمتر کنیم. با این حال برداشتهای اشتباه نیز مشکلات را زیاد می کند.
وی گفت: ذهن درگیر زمانی اتفاق می افتد که زن یا شوهر رفتار و گفتار همسر خود را تعبیر کنند و رفتارهای نادرست را به هم نسبت دهند. زن و شوهرها معمولا عادت ندارند رفتار و گرفتاری های خود را تغییر دهند. و یا نگاهی هم به درست و یا غلط بودن برخوردهای ارتباطی خود داشته باشند.
وی مطرح کرد: جلوگیری از ایجاد سوءتفاهم در روابط زناشویی از ته دل گوش کنید.گوش دادن به حرفها و نظرات همسرتان رمز موفقیت در روابط زناشوییتان است. این کار باعث میشود در حل مشکلاتتان پیشرفت کنید. همانطور که گوش دادن به کسی که با شما مخالفت میکند یا از شما انتقاد میکند سخت است. گوش دادن به نارضایتیهای یک فرد هم کار سختی است، اما میتواند کمکتان کند بفهمید مشکل کجاست و راه حلی برای آن پیدا کنید. چرا که در بسیاری از مواقع این خود ما هستیم که عیب خودمان را نمیبینیم و اولین شخصی که متوجه رفتار بد و یا مشکل رفتاری ما میشود، همسرمان می باشد.
غلامی حیدرآبادی افزود: بیشتر زوجها به جای اینکه درک کنند آن موقعیت چطور بر همسرشان تاثیر گذاشته است، به فکر ثابت کردن خودشان هستند. به جای اینکه سعی کنید به همدیگر که حق با شما بوده است، سعی کنید به حرفهای همسرتان بیشتر گوش دهید. چیزی که خیلی اهمیت دارد این است که همسرتان بفهمد که ارزش زیادی برای او و رابطه تان قائل هستید. قبل از اینکه شروع به درگیرکنید، سکوت کرده، نفسی عمیق بکشید و ببینید چه حسی دارید. بعد احساساتتان را با همسرتان در میان بگذارید.
وی گفت: هر وقت اوضاع خارج از کنترل میشود، بهتر است با توافق همدیگر وقفهای در مشاجره ایجاد کرده و سعی کنید زمانی را به تنهایی بگذرانید تا کمی آرامتر شوید. میتوانید به پیاده روی بروید یا تمرین تنفس کنید. رمز کار این است که کاری انجام دهید که عصبانیت تان را فروکش دهد نه اینکه عصبانیترتان کند. وقتی هر دو آرامتر شدید، به احساسات همدیگر گوش دهید و سعی کنید به کمک هم مشکلا تان را حل کنید.
یادتان باشد که همسر شما دشمنتان نیست. شما و همسرتان هر دو در یک تیم هستید. فقط همین تغییر دیدگاه به شما کمک میکند همدیگر را بهتر درک کرده و برای رسیدن به یک راه حل مشترک برای مشکلاتتان تلاش کنید.
مشورت کردن ازدواج فایده های بسیار زیادی دارد و به شما کمک خواهد کرد و تا حدود زیادی به پایه گذاری یک رابطه سالم زناشویی تاثیرگذارمی باشد.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.