رئیس پلیس فتا کشور سردار وحید مجید میگوید که در حوزه کپی کارتبانکی ۵۱ پرونده تشکیل و ۱۳۵ متهم دستگیر شدهاند.
به گزارش حوادث پلاس به نقل از مشرق، رئیس پلیس فتا کشور سردار وحید مجید در نشست خبری با اصحاب رسانه آخرین عملکرد پلیس فتا در فضای مجازی، انواع روشها و ترفندهای کلاهبرداری و آمار دستگیری مجرمان سایبری را تشریح کرد.سردار مجید گفت: ۱۸۰ درصد ضریب نفوذ استفادهکنندگان از تلفن همراه را با افزایش ۵ درصدی نسبت به سال گذشته شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه تأمین امنیت حقوق کاربران فضای سایبری را پلیس فتا به عهده دارد تصریح کرد: سال گذشته ۱۷۰ هزار پرونده در حوزه جرائم سایبری تشکیل شد.
سردار مجید با اعلام اینکه ۹۴ درصد پروندهها را پلیس فتا کشف کرده است تصریح کرد: کلاهبرداری اینترنتی و آنلاین ۴۱ درصد جرایم کلاهبرداری در فضای مجازی است؛ همچنین برداشت غیرمجاز،دسترسی غیرمجاز به دادهها، هتک حیثیت و مزاحمت اینترنتی از جمله دیگر اولویتهای مهم در پلیس فتا ست.
وی گفت: درفراوانی میزان جرایم، ۱۵ درصد به فتا تهران بزرگ تعلق دارد، خراسان رضوی و اصفهان با ۹ درصد در رتبه دوم و فارس رتبه سوم و خوزستان رتبه بعدی را به خود اختصاص داده است.
رئیس پلیس فتا کشور اعلام کرد: در حوزه مبارزه با پروندههای سازمانیافته که دارای شاکیان زیادی هستند در حوزه کپی کارتبانکی ۵۱ پرونده کثیرالشاکی تشکیل شد و ۱۳۵ متهم دراینرابطه دستگیر شدند.
وی با بیان اینکه اسکیمینگ یکی از جرایم پرتکرار است گفت: برداشتهای اینترنتی غیرمجاز را نیز با ۹۲ پرونده کثیرالشاکی از دیگر مواردی بوده که پلیس فتا بدان پرداخته است؛ همچنین در حوزه کلاهبرداریهای اینترنتی و قمار و شرطبندی هم پروندههای فراوانی داشتیم.
دستگیری ۴۰ کلاهبردار مدعی فروش سوالات کنکور
وی به عملکرد پلیس فتا در حوزه تأمین امنیت کنکور پرداخت و گفت: در مورد تبلیغ واهی سوالات کنکور پلیس فتا وارد شده و تیم های خبره کارآگاهان سایبری از یک ماه قبل از کنکور با هماهنگی سازمان سنجش مستقر شده و ۴ روز قبل از کنکور به حالت آماده باش در آمده و در نهایت ۴۰۰ حوزه کانال و لینک در تلگرام و اینستاگرام مورد بررسی قرار گرفت؛ ۴۰ نفر که ادعای فروش سوالات دستگیر شده و همچنین ۷۹ نفر دیگر که ابزار تقلب و پنهان ساز را به فروش می رساندند هم شناسایی و دستگیر شدند.