مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: «تصویر همزمان چهار قلاده خرس قهوهای توسط محیطبانان منطقه حفاظتشده “اشترانکوه” ثبت شد.»علی سالاروند روز شنبه بیان کرد: محیطبانان پرتلاش منطقه حفاظت شده اشترانکوه طی پایش شبانه روزی، موفق به ثبت همزمان تصویر چهار قلاده خرس قهوهای شدند. بخوانید… (ویدیو) مشاهده خرس قهوهای در اشترانکوه (ویدیو) مشاهده پلنگ ایرانی در چهارمحالوبختیاری (ویدئو) شکار بی رحمانه یک خرس در اطراف ارومیه (ویدئو) خرس برق کار!
به گزارش ایرنا، وی با اشاره به ثبت تصاویر متنوع گونههای حیاتوحش طی ۲ سال گذشته در زیستگاههای طبیعی لرستان، بیان کرد: این استان با شرایط مناسب زیستگاهی و حفاظتی، دارای بیش از ٣٠ درصد تنوع زیستی کشور است.
وی در خصوص مشاهده گونه ارزشمند خرس قهوهای در استان گفت: طی سال جاری این سومین ثبت تصویر این گونه ارزشمند در مناطق تحت مدیریت استان میباشد و در این مشاهدات که ۲ بار در منطقه حفاظت شده اشترانکوه و یک بار در مناطق طبیعی شهرستان سلسله بوده، تصاویر هفت خرس ثبت شده است که آمار جالب توجهی از نظر مشاهده این گونه مهم در استان پس از سالها و آن هم فقط ظرف یک ماه، محسوب میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان افزود: در سال گذشته نیز تصاویر حضور خرس قهوهای و پلنگ بعنوان گونههای شاخص و در خطر انقراض در مناطق طبیعی استان ثبت شده که نشان دهنده پویایی و افزایش جمعیت گونههای شاخص حیات وحش در استان بواسطه برنامهریزی و تلاشهای شبانه روزی محیطبان و زحمتکشان عرصه محیط زیست با تکیه بر استفاده از فناوریهای نوین (هوشمندسازی) و افزایش تعداد نیروی محیطبان طی ۲ سال گذشته است.
سالاروند گفت: منطقه اشترانکوه لرستان از سال ۱۳۴۹ جزو مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفته و طرح مدیریت حفاظت از این منطقه در سازمان محیط زیست تصویب شده است که باید در شورای برنامهریزی و توسعه لرستان تصویب و به کشور ارائه شود.
وی تصریح کرد: درحال حاضر در این منطقه ۴۱ گونه پستاندار، ۱۹۵ گونه پرنده و ۶۰۰ گونه گیاهی وجود دارد که ۶۸ گونه گیاهی در این منطقه منحصر بهفرد و مختص به اشترانکوه است.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.