نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای نظام قوی مراقبتهای بهداشتی، دانشگاههای علوم پزشکی با ظرفیت بالا و بیمارستانهای متعدد و با تجهیزات پزشکی پیشرفته است.به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بیست و نهمین نشست کشورهای عضو گروه پنج امروز با حضور جمعی از معاونان و مدیران وزارت بهداشت و سفرای کشورهای عضو این گروه در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد.
جعفر حسین؛ نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران در این نشست از توجه ویژه سازمان جهانی بهداشت بر تقویت مراقبتهای اولیه سلامت و ارتقای نظامهای بهداشتی و درمانی خبر داد و گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران دارای نظام قوی مراقبتهای بهداشتی، دانشگاههای علوم پزشکی با ظرفیت بالا و بیمارستانهای متعدد و با تجهیزات پزشکی پیشرفته است.
وی افزود: به طور کلی ادغام آموزش پزشکی در خدمات حوزه سلامت و وجود نظام شبکه بهداشتی و درمانی در سراسر ایران و از سوی دیگر تلاشهای دولت برای توسعه خدمات و زیرساختها از مهمترین علل پیشرفتهای حوزه سلامت در جمهوری اسلامی ایران، آن هم در شرایط سخت تحریم است.
نماینده سازمان جهانی بهداشت از آمادگی این سازمان برای توسعه خدمات سلامت در کشورهای عضو این گروه سخن گفت و افزود: خوشبختانه اخیراً دیدیم که بیش از 800 پروژه عمرانی حوزه سلامت و یک هزار و 800 تخت بیمارستانی در سراسر ایران و از جمله مناطق محروم و مرزی افتتاح شد تا دسترسی آحاد جامعه به خدمات بهداشتی و درمانی ارتقا پیدا کند که اقدامی ارزشمند بود.
پیچیدهترین جراحیها در ایران قابل انجام است
در ادامه، سعید کریمی؛ معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر تاثیر نیروی انسانی توانمند در ارتقا و پیشرفت حوزه سلامت گفت: جمعیت کشورهای عضو گروه 5 بیش از 300 تا 400 میلیون نفر برآورد میشود که اشتراکات فرهنگی و مذهبی بسیاری دارند؛ در این جمعیت بزرگ، دانشمندان، نخبگان، پزشکان متخصص و فوق تخصص و نیروهای ماهر و توانمندی وجود دارد که با هماهنگی و هم افزایی بیشتر بین کشورها، زمینه ارتقای سطح بهداشت و درمان در کشورهای عضو را فراهم میکنند.
وی افزود: در حال حاضر پیچیده ترین جراحیها در ایران قابل انجام است؛ بیش از 150 هزار پزشک در کشور داریم که 60 هزار نفرشان متخصص و فوق تخصص هستند.
کریمی خاطرنشان کرد: در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب، امید به زندگی 57 سال بود و اکنون به 78 سال رسیده، یعنی در این بازه زمانی، امید به زندگی در ایران حدوداً 20 سال افزایش یافته است. به منظور افزایش امید به زندگی نیز باید روی شاخصهای بهداشت و درمان در هر کشوری تمرکز شود چراکه بهبود شاخصهای بهداشتی و درمانی منجر به افزایش امید به زندگی خواهد شد.
معاون درمان وزارت بهداشت در پایان بر شناخت توانمندیها و ظرفیتهای سایر کشورها به منظور گسترش همکاریهای دو یا چند جانبه، تاکید کرد.
1100 بیمارستان و 165 هزار تخت بیمارستانی در کشور داریم
در ادامه این نشست، سید هاشم دریاباری؛ سرپرست مرکز گردشگری سلامت ضمن تشریح گزارشی از عملکرد حوزه درمان و استراتژی بیمارستانی در راستای ارتقای گردشگری سلامت بیان کرد: در این زمینه نظام سطحبندی تختهای بیمارستانی تا سال 1408 مبتنی بر نیاز کشور، تعریف شده است.
ورود سالانه یک میلیون و 200 هزار نفر گردشگر سلامت به ایران
وی ضمن تاکید بر دسترسی عادلانه به خدمات بستری در قالب این مدل افزود: توزیع عادلانه تختهای بستری در سراسر کشور به همه استانها اجازه میدهد بین 84 تا 100 درصد خدمات بستری را ارائه دهند.
دریاباری تصریح کرد: درحال حاضر 1100 بیمارستان و 165 هزار تخت بیمارستانی در کشور داریم که 106 بیمارستان با مجموع 17000 تخت در دولت سیزدهم تجهیز و راه اندازی شد. همچنین، 60 هزار پزشک متخصص و 90 هزار پزشک عمومی و 33 هزار مرکز درمانی در کشور درحال خدمت رسانی به مردم هستند.
وی درباره نظام تعرفه و سلامت گفت: در این برنامه نیز استراتژیهایی ازجمله توزیع و تخصیص منابع، اقتصاد سلامت، بهینه مصرف کردن منابع ملی در حوزه سلامت و پرداخت براساس عملکرد، پیگیری خواهد شد.
سرپرست گردشگری سلامت وزارت بهداشت در نشستی درخصوص نظام ارزیابی فناوری سلامت (HTA)، برنامه حفاظت مالی از گروههای هدف، کنترل هزینه سیستم سلامت و ارائه مشوق به ارائهدهندگان خدمت، توضیحاتی ارائه داد و افزود: ایران در حوزه پیوند عضو سرآمد است؛ سالانه 456 هزار مرگ مغزی اتفاق میفتد و طبق آخرین آمار در سال 2023، تعداد 1121 اهدای عضو در کشور انجام شده است.
وی گفت: در حال حاضر 28 مرکز پیوند کلیه، 13 مرکز پیوند کبد، 10 مرکز پیوند قلب، 3 مرکز پیوند ریه، 5 مرکز پیوند پانکراس، یک مرکز پیوند روده کوچک و 22 مرکز فراهمآوری بافت و اعضا در کشور فعالیت دارد.
دریاباری خاطرنشان کرد: انواع روشهای درمان ناباروری در ایران انجام میشود و در این زمینه میتواند نقطه مثبتی در ارائه خدمات به گردشگران سلامت باشد.
وی در ادامه، ضمن تشریح برنامه مدیریت جامع بیماری سرطان گفت: درحال حاضر 290 مرکز درمانی در کشور مجوز IPD (گردشگری سلامت) دارند و میتوانند خدمات درمانی به بیماران بینالملل عرضه کنند که 56 درصد این مراکز خصوصی و 44 درصد آنها مراکز دولتی هستند.
رئیس مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت با تاکید بر تبادل بیماران از طریق مراجع قانونی از کشور مبدا تا مقصد افزود: در سال گذشته بیش از یک میلیون و 800 هزار گردشگر سلامت به منظور دریافت خدمات درمانی به کشورمان مراجعه کرده و در مراکز درمانی پذیرش شدند.
تاکید کشورهای عضو گروه پنج بر استمرار و گسترش همکاریهای حوزه سلامت
همچنین در این نشست، سفرای کشورهای عراق، افغانستان، تاجیکستان و پاکستان در ستاد وزارت بهداشت نیز سخنرانی کردند.
نصیر؛ سفیر کشور عراق در تهران، در این نشست، گفت: کشورهای عضو گروه پنج جمعیت زیادی را در خود گنجاندهاند که سرشار از توانمندیها و ظرفیتهای منحصربهفردی هستند و باید از این ظرفیتها به نحو احسن بهره ببریم.
وی ضمن تاکید بر تبادل تجربیات به صورت مستمر بین کشورها گفت: سالانه دهها هزار بیمار عراقی در کشور جمهوری اسلامی ایران تحت درمان قرار میگیرند و ضرورت دارد که گروه پنج دفاتری را در هر کشوری افتتاح کنند تا بر این امر نظارت کنند.
نصیر در ادامه در خصوص برگزاری مراسم اربعین حسینی و ورود زائرین به کشور عراق، گفت: با توجه به اینکه مراسم اربعین نزدیک است و با در نظر گرفتن گرمای هوا و ورود میلیونها زائر به شهرهای عراق خصوصا شهر کربلا، از سایر کشورها میخواهیم که در این زمینه کمک و حمایت کنند.
زاهدی؛ سفیر تاجیکستان در تهران نیز ضمن تاکید بر تبادل تجربیات حوزه سلامت در بستر نشستهای گروه پنج، گفت: همکاریهای دوجانبه با کشور ایران در حوزه گردشگری سلامت رشد بی سابقه داشته و همکاریهای سلامت محور در قالب تفاهمنامههای مشترک صورت گرفته است.
وی گفت: در حال حاضر عملهای جراحی دشوار و پیچیده در کشور تاجیکستان انجام میشود که نتیجه تبادل دانش و تجربه دانشمندان و متخصصان ایرانی به کشورمان است.
در ادامه این نشست، خیرات؛ دبیر اول سفارت پاکستان در تهران نیز در خصوص استمرار همکاریهای دوجانبه با کشور ایران در حوزه سلامت، ابراز تمایل کرد و گفت: پاکستان یکی از پرجمعیتترین کشورهای منطقه است؛ بنابراین نیاز به مراقبتهای بهداشتی و درمانی نیز به تبع رشد جمعیت، افزایش مییابد.
وی اظهار کرد: علاقه مند به گسترش همکاریها با کشورهای عضو پنج هستیم تا برخی کمبودها در حوزه سلامت از طریق تبادل دانش، استاد و دانشجو، مرتفع شود.
فضل محمد حقانی؛ سفیر کشور افغانستان در تهران نیز در این نشست در خصوص افزایش همکاریهای سلامتمحور بین ایران و سایر کشورهای عضو گروه پنج با کشور افغانستان ابراز امیدواری کرد و گفت: خواستار استمرار و گسترش همکاری در حوزه سلامت هستیم؛ توسعه گردشگری سلامت میتواند چالشهای موجود در حوزه سلامت را برای کشور افغانستان مرتفع سازد.
وی در ادامه، در خصوص تاسیس دفاتر گردشگری سلامت و ورود بیماران برای دریافت خدمات درمانی از طّرُق قانونی، تاکید کرد.
انتهای پیام/