مقامات تایوانی اعلام کردند تعداد قربانیان زمینلرزه قدرتمند ۷.۴ ریشتریِ صبح چهارشنبه در این کشور به ۱۰ نفر افزایش یافته و صدها نفر دیگر نیز همچنان سرگردان و در مناطق زلزلهزده گرفتارند.به گزارش ایسنا، شبکه خبری «ایبیسینیوز» به نقل از مقامات محلی این کشور خبر داده است دستکم ۱۱ نفر هنوز مفقودند و حدود ۷۰۵ نفر دیگر نیز منتظر امدادرسانی هستند.
مقامات در به روزرسانی اطلاعات قبلی، پنجشنبه شب به وقت محلی اعلام کردند در مجموع ۶۸۸ نفر در نزدیکی هتل «سیلک پالاس» و مرکز دانشجویی «تیین هسیانگ» گیر افتادهاند. تیم امداد و نجات که در این محل پایگاهی برپا کرده، در مواقع اضطراری کمک های لازم را به این افراد میرسانند و در تلاش هستند که هرچه سریعتر راهی برای خارج کردن آنها از این منطقه که در میان آوار ناشی از زلزله و رانش زمین محصور شده است، پیدا کنند.
۱۰ کارمند هتل نیز هنوز در منطقه غار Jiuqu گرفتار هستند هرچند تاکنون ۲۰ کارمند و ۲۴ گردشگر نجات داده شدهاند. به گفته مقامات، شش دانشجو نیز در محوطه دانشگاه «تونگ هوآ» گرفتار و منتظر کمک هستند.
زمین لرزه ۷.۴ ریشتری درست قبل از ساعت ۸ صبح چهارشنبه گذشته به وقت محلی با کانونی در نزدیکی شهر هوالین، در ساحل شرقی این کشور روی داد. به گفته سازمان زمین شناسی ایالات متحده همچنین وقوع بیش از ۱۰۰ پس لرزه از جمله یکی با بزرگی اولیه ۶.۵ ریشتر در نزدیکی هوالین در این جزیره ثبت شده است.
«لین یو-چانگ»، وزیر کشور تایوان در پستی در شبکه های اجتماعی گفت: امدادگران بامداد پنجشنبه به برخی از افراد گیر افتاده در هتل سیلک پالاس دسترسی پیدا کردند از جمله مصدومی که به نظر می رسید پاهایش شکسته است.
به گزارش شبکه اناچکی، یک شهروند از لحظه وقوع حادثه میگوید: روز چهارشنبه در حال حرکت به سمت محل کار بودم که زلزله رخ داد، خدمات قطار متوقف و جادهها قطع و بازگشت به خانه غیرممکن شد.
مرد دیگری نیز گفت: من بیش از ۵۰ سال است که اینجا زندگی میکنم و تا به حال چنین زلزله شدیدی را تجربه نکردهام.
مقامات هواشناسی تایوان میگویند این زمینلرزهای در آبهای نزدیک به هوالین رخ داد. زمینلرزههای شدیدی نیز در سراسر تایوان از جمله تایپه و نیو تایپه اتفاق افتاد.
مسئولان در حال کمک به آسیبدیدگان هستند. آنها برای بازسازی جادهها و خطوط راهآهن آسیبدیده تلاش میکنند و همچنین سعی دارند به مناطق آسیبدیده کمکرسانی کنند.
خبرنگار اناچکی در بازدید از روستایی در شهرستان هوالین گزارش کرده است ساکنان، شب را با نگرانی در مورد پسلرزههای احتمالی بیشتر سپری کردند.
آب آشامیدنی و نان به روستا تحویل داده شده است. این اقلام با قطار ارسال شدند زیرا جادهای که به مرکز این روستا منتهی میشود فروریخته است.
دهیار این روستا گفت: اهالی روستا به خصوص در مورد نقاطی از جاده که سنگ در آن ریزش میکند، نگران هستند.
بیش از ۱۰۰ نفر نیز در یک مرکز تخلیه در شهر هوالین اقامت دارند.
یک ساختمان ۹ طبقه در اثر زلزله به شدت کج شد. مردم به طور موقت در داخل ساختمان محبوس شدند و یک زن جان خود را از دست داد. یک کارشناس محلی که ساختمان را بازرسی کرد، میگوید این بنا فاقد ستونهای جلویی در طبقه همکف است که برای حفظ استقامت بنا لازم است.
این ساختمان قبل از اعمال ضوابط سختگیرانهتر برای مقاومسازی در برابر زلزله که پس از زلزله بزرگ در سال ۱۹۹۹ وضع شد، ساخته شد. کار برای تخریب آن قرار است از جمعه آغاز شود.
«چانگ تونگ یائو»، یکی از مقامات محلی برای رویترز شرح میدهد که ظرف دو ساعت پس از این زمینلرزه، یک پناهگاه اضطراری در مدرسهای در آن نزدیکی آماده شده تا بیش از ۱۳۰ نفر از ساکنان منطقه بتوانند در آنجا اسکان یابند و شب را نیز سپری کنند.
چانگ میگوید در چنین شرایطی ارتباط فعال با ادارات دولتی یک موضوع کلیدی است.
به گفته او از زمان وقوع زلزله ۶.۴ ریشتری سال ۲۰۱۸ میلادی که جان هفت نفر را گرفت، مقامات محلی هماهنگی با واحدهای دولتی و سازمانهای غیردولتی را برای واکنش و امدادرسانی سریع در مواقع اضطراری، تقویت کردند و در اولویت قرار دادند.
او تاکید کرد همین هماهنگی باعث شد که مقامات شهر هوالین و نیروهای پلیس به همراه سایر واحدهایی که به تخلیه ساکنان مناطق آسیب دیده کمک میکردند، روز چهارشنبه بتوانند با همکاری یکدیگر یکی از ساختمانهای آسیبدیده را قبل از فروریختن در اثر پس لرزهها به سرعت تخلیه کنند.
چانگ گفت: همه به خوبی وظایفشان را انجام دادند. مقامات شهر و ادارات محلی با یکدیگر همکاری کردند تا آسیب و تلفات را تا حد امکان به حداقل برسانند.
به گزارش یورونیوز، تایوان در نزدیکی محل اتصال دو صفحه تکتونیکی قرار دارد و بسیاری از نقاط زلزلهخیز آن نیز در امتداد ساحل زیبای شرقی و عمدتا روستایی و کم جمعیت آن متمرکز شدهاند.
به همین دلیل در تاریخ این جزیره، وقایع تلخ متعددی ناشی از بلایای طبیعی دیده میشود.
به طور مثال بیش از ۱۰۰ نفر در سال ۲۰۱۶ میلادی در اثر وقوع زمین لرزهای در جنوب تایوان کشته شدند و پیش از آن در سال ۱۹۹۹ میلادی نیز یک زلزله ۷.۳ ریشتری بیش از ۲۰۰۰ نفر را کشت.
وقوع زمین لرزه ۲۱ سپتامبر سال ۱۹۹۹ که معمولا تحت عنوان «زلزله ۹۲۱» شناخته میشود، دولت تایوان را بر آن داشت تا به بازنگری در قوانین ساختمانی همچنین تقویت قوانین مدیریت بلایا بپردازد.
به همین دلیل، هم اکنون هر ساله در ۲۱ سپتامبر مجموعهای از مانورهای بلایای طبیعی در سراسر تایوان برگزار میشود، پیامهای هشدار ساختگی برای بلایایی مانند زلزله و سونامی به تلفنهای همراه مردم ارسال میشود و در مدارس و ادارات نیز مانور تخلیه اجرا میشود.
سختتر شدن قوانین ساخت و ساز نیز باعث گسترش تولید مصالح ساختمانی مقاوم در برابر زلزله شده و به آمادهسازی بهتر جزیره در برابر فاجعههای احتمالی کمک کرده است.