نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد که روی، تیتانیوم و استرانسیوم به همراه مواد شیمیایی آلی که در لاستیک خودرو به کار رفته است میتواند عامل چشمگیری در انتشار آلایندههای سرطانزا باشد.به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مطالعهای که توسط دانشگاه اکستر و دانشگاه پلیموث انجام شده، نشان می دهد که این ریزذرات ناشی از سایش لاستیک خودرو به جاده باید به عنوان یک آلاینده نگران کننده در نظر گرفته شود چرا که تاثیر سمی آلایندههای تایر بسیار زیاد است.
دانشمندان میگویند: انواع آلایندهها و ریزپلاستیکهای ناشی از سایش لاستیک در محیط پخش شده و بخشی مستقیماً به ریه انسانی میرسد و برخی نیز وارد منابع آبی میشود که در هر دو صورت بسیار خطرناک است چرا که این ذرات حاوی سطوح بالایی از روی، تیتانیوم و استرانسیوم به همراه مواد شیمیایی آلی متعددی هستند که میتواند عاملی برای سرطانزایی باشد.
آلودگیهای زیستمحیطی ناشی از تایرهای خودرو برقی 20 درصد بیشتر از خودرو بنزینی است
محققان معتقدند که علاوه بر انسان، انواع گونههای حیات وحش به ویژه آبزیان نیز از این ذرات آلاینده آسیب میبینند.
این یافتهها صنعت جهانی تایر را به چالش میکشد تا شیوههای پایدارتری و موادی با آلایندگی کمتری را برای تولید خود در نظر بگیرد. درست است که ما همچنان به تایرها برای حمل و نقل نیازمندیم اما باید به دنبال راهکارهایی بود که ردپای زیست محیطی آنها برای سلامت اکوسیستم و آینده سیاره را کمرنگتر کرد.
نتایج این مطالعه در مجله Journal of Hazardous Materials منتشر شده است.
انتهای پیام/
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.