راهداری سیستان و بلوچستان: با اعلام هواشناسی مبنی بر احتمال سیلاب از ۱۵ تا ۱۶ اسفند، تمامی اکیپ‌ها در این منطقه به حالت آماده باش کامل درآمده اند

شهرام مبارکی با اشاره به استقرار اکیپ‌های راهداری در محور‌های مواصلاتی جنوب استان، خاطرنشان کرد: راهداران پرتلاش استان با تمام توان در حال آماده‌باش و گشت‌زنی در محور‌ها هستند و به محض وقوع هرگونه حادثه، نسبت به رفع آن اقدام خواهند کرد.
ایسنا: مناطق سیل زده جنوب استان سیستان و بلوچستان که چند روزیست بخاطر باران درگیر سیل و آبگرفتگی است با مشکلات زیادی رو به رو شده است.
از بین رفتن راه دسترسی، آبگرفتگی منازل مردم، عدم امداد رسانی بموقع، کمبود آب آشامیدنی و غذا، از بین رفتن اراضی کشاورزی، سرمای هوا برخی از مشکلات پیش روی مردم است، اما در این میان مسئولین استانی و کشوری نیز طی چند روز اخیر بازدید‌هایی از منطقه داشته اند و برخی امداد رسانی‌ها شکل گرفته، ولی هنوز کافی نیست و مردم دچار مشکلات زیادی هستند. در قرعه‌کشی بزرگ تولد نوبیتکس اپل ویژن پرو برنده شو! ✨ جایزه ببر تبلیغ
امدادرسانی به ۱۹ هزار سیل زده توسط جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان
رییس جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون به بیش از ١٩ هزار نفر در ۴۴۸ روستای متأثر از سیلاب سیستان و بلوچستان امدادرسانی شده است.
سید مهدی سجادی امروز سه شنبه در حاشیه بازدید از مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان اظهار کرد: از ابتدای شروع سیلاب در جنوب استان هزار و ۴۸۹ نفر روز در قالب ۲۸۹ تیم امدادی به این منطقه اعزام و خدمات امدادی را در ۴۴۸ روستای استان با استفاده از ۲۲۹ دستگاه خودرو امدادی شروع کردند.
وی ادامه داد: تاکنون امداد رسانی به ۱۹ هزار نفر در قالب چهار هزار و ۱۵۳ خانوار انجام شده است، همچنین ۱۰۲ نفر حادثه دیده که در سیلاب گیر افتاده بودند عملیات رهاسازی آن‌ها توسط جمعیت هلال احمر انجام و به مراکز درمانی انتقال داده شدند.
رییس جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در این مدت ۳۵ سورتی پرواز توسط بالگرد‌های جمعیت هلال احمر استان برای امداد رسانی به افراد در مناطقی که در محاصره سیلاب بود، انجام شده است.
سجادی از توزیع ۷۰۰ چادر امدادی، ۶۰۰ تخته موکت، سه هزار و ۵۰۰ تخته پتو، ۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم نایلون، ۳۰۰ شعله والور، بیش از ۱۰ هزار سبد غذایی و معیشتی به عنوان بخشی از خدمات جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان در مناطق سیل زده برای افراد حادثه دیده یاد کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۸ محموله امدادی به دست هلال احمر سیستان و بلوچستان رسیده است گفت: در صورتی که در روز‌های آینده مشکلی در این منطقه به وجود بیاید نیرو‌های هلال احمر برای خدمات رسانی به مردم در آماده باش کامل هستند.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: علاوه بر نیرو‌های جمعیت هلال‌احمر استان نیرو‌های هلال‌احمر استان‌های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، کرمان و بوشهر برای کمک به حادثه دیدگان به منطقه اعزام شده اند.
عملیات برق‌رسانی و آبرسانی به روستا‌های سیل‌زده سیستان‌وبلوچستان انجام شده است
وزیر نیرو با اشاره به اینکه عملیات برق رسانی و آبرسانی به روستا‌های مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان انجام شده است، گفت: با توجه به مدیریت مطلوب بحران، اقدام‌های خوبی برای بازسازی زیرساخت‌ها اجرایی شده است که امیدواریم این اقدامات موثر واقع شود.
علی اکبر محرابیان در سفر به استان سیستان و بلوچستان درباره آخرین وضعیت مناطق سیل زده جنوب استان سیستان و بلوچستان افزود: سد‌های بزرگ جنوب استان نقش موثری در مهار سیلاب و کاهش خسارت‌ها در جریان بارش‌های سنگین روز‌های گذشته داشتند.
وی خاطرنشان کرد: در مناطق سیل‌زده جنوب استان در یک بازه زمانی بسیار کوتاه بارش‌های سنگینی رخ داد و در برخی نقاط میزان بارش به بیش از ۲۸۰ میلی‌متر رسید که این بارش‌ها سبب شد تا حجم وسیعی از آب در رودخانه‌ها و نهر‌ها رها شود.
محرابیان بیان کرد: در بخش برق، عملیات برق رسانی به تمام روستا‌های فاقد برق اجرایی شده و در حوضه آبرسانی نیز شبکه آب بخش قابل توجهی از روستا‌ها پایدار شده است.
وی ادامه داد: در حوزه راه‌ها، پل‌ها و ابنیه فنی در برخی نقاط همچنان مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم با مدیریت خوب همکارانمان در وزارت راه و شهرسازی شاهد مرتفع شدن این مشکلات در روز‌های آینده باشیم.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه مدیریت منابع آب سطحی و وجود سد‌های بزرگ در منطقه سبب شد تا حجم خسارت‌ها کاهش یابد، اضافه کرد: با توجه به اینکه بخشی از بارش‌ها در پایین سد‌ها رخ می‌دهد و برای روز‌های آینده نیز پیش‌بینی وقوع بارش‌های جدید صورت گرفته است، این ضرورت وجود دارد که شهروندان عزیز با رعایت نکات ایمنی کمک کنند تا با کمترین خسارت‌ها بارش‌های پیش رو را نیز پشت سر بگذاریم.
شبکه آب ۲۰۰ روستای سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان وارد مدار شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: با وجود نبود امکان رفع حوادث در ۴۸ ساعت ابتدایی وقوع سیل، تاکنون شبکه آب ۲۰۰ روستا وارد مدار بهره‌برداری شده است.
علیرضا قاسمی در جلسه ستاد بحران سیستان و بلوچستان که با حضور وزیر نیرو و استاندار در چابهار برگزار شد، بیان کرد: با توجه به سیلاب اخیر در حوزه شهرستان دشتیاری، منطقه پلان، تلنگ و پیرسهراب از مجموع ۵۲۰ روستا، طبق برآورد انجام شده ۱۷۶ روستا دچار مشکل و قطعی آب شدند که با تلاش همکاران از ابتدای وقوع سیلاب و مهیا کردن شرایط برای رفع آسیب‌ها تاکنون شبکه آب آشامیدنی ۱۴۲ روستای این مناطق وارد مدار شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: در بارش‌های اخیر تنها در منطقه شارک، ۲۸۰ میلیمتر بارش باران را در سه روز داشته‌ایم که این میزان حدود سه برابر میانگین ۱۰۰ میلیمتری متوسط بارش سالانه استان است. جاری شدن سیلاب در منطقه طبیعی بود و با وجود تمام خسارت‌هایی که سیلاب وارد کرده، به نظر ما برکات سیلاب بیشتر بوده و وجود آب، نعمت بسیار بی بدیلی است، این اشکالات هم اگر وجود دارد، از زیرساخت‌های ماست.
آماده باش ۵۰ اکیپ راهداری و ۳۴۰ راهدار در جنوب سیستان و بلوچستان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان گفت: با دریافت هشدار سطح نارنجی هواشناسی مبنی بر احتمال بارندگی شدید و سیلاب از ۱۵ اسفند تا ۱۶ اسفندماه سال جاری، تمامی اکیپ‌های راهداری در این منطقه به حالت آماده باش کامل درآمده اند.
شهرام مبارکی بیان کرد: با توجه به تجربه مدیریت سیل در جنوب استان، در حال حاضر با تمام توان لجستیکی و اعزام ماشین آلات سنگین به شهرستان‌ها بر اساس اولویت‌های مورد نظر طبق اهمیت راهها، در حوزه راهداری برای مقابله با بحران احتمالی آمادگی لازم را داریم.
وی با اشاره به استقرار اکیپ‌های راهداری در محور‌های مواصلاتی جنوب استان، خاطرنشان کرد: راهداران پرتلاش استان با تمام توان در حال آماده‌باش و گشت‌زنی در محور‌ها هستند و به محض وقوع هرگونه حادثه، نسبت به رفع آن اقدام خواهند کرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان از کاربران جاده‌ای خواست تا قبل از سفر با شماره تماس ۱۴۱ مرکز مدیریت راه‌ها تماس گرفته و با اطلاع از وضعیت راه‌ها نسبت به سفر اقدام کنند.
ارسال بیش از ۱۵ کامیون تجهیزات آموزشی به مناطق سیل زده سیستان وبلوچستان
مدیر کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۱۵ کامیون تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی به مناطق سیل زده جنوب استان ارسال شد.
میثم لکزایی امروز در مراسم ارسال این کمک‌ها افزود: چهارمیلیارد تومان تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی به مدارس جنوب استان اختصاص یافته است.
لکزایی با اشاره به اینکه این تجهیزات امروز به مناطق سیل زده دشتیاری چابهار و کنارک ارسال شد گفت: تعمیرات مدارس آسیب دیده از سیل نیز در دستور کار است و هیچ وقفه آموزشی ایجاد نخواهد شد.
وی همچنین با اشاره به اجرای عدالت آموزشی گفت: سیستان وبلوچستان کانون توجه کشور و همچنین خیرین است و در دولت سیزدهم بیش از چهارهزار کلاس درس با همکاری خیرین تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بیشتر مشکلات ناشی از وقوع سیلاب تاکنون رفع شده است، اما همچنان برای دسترسی به ۴۶ روستای درگیر سیل جنوب استان با مشکل مواجه هستیم.
منصور بیجار روز سه شنبه در حاشیه بازدید از مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در هفته گذشته ۲ توده بارشی در استان فعال و در جنوب این منطقه بیشترین بارش‌ها اتفاق افتاد که با توجه به حجم زیاد بارش‌ها، سیلاب مناطقی را تحت تاثیر فعالیت خود قرار داد.
وی ادامه داد: با شروع بارش‌های سیل آسا قطعی آب، برق و مسدود شدن راه‌ها در جنوب سیستان و بلوچستان را شاهد بودیم که از همان ابتدای بارش‌ها دستگاه‌های اجرایی، خدماتی و امدادی در آماده باش کامل در منطقه حضور پیدا کردند و به مردم خدمات خوبی ارائه دادند، کار امداد رسانی به روستا‌هایی که دسترسی به آن‌ها وجود ندارد از طریق بالگرد و قایق انجام می‌شود.
معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه خوشبختانه در سیلاب جنوب سیستان و بلوچستان تلفات جانی نداشته ایم تصریح کرد: ۱۷ نفر از افرادی که گرفتار سیل بودند و جانشان در معرض خطر بود در کمترین زمان ممکن با کمک دستگاه‌های امدادرسان نجات پیدا کردند و امدادرسانی از همان لحظات اولیه شروع بارش‌ها آغاز و این روند همچنان ادامه دارد.
بیجار خاطرنشان کرد: تعدادی از مسوولان کشوری برای بازدید از مناطق آسیب دیده درگیر سیل در این روز‌ها در منطقه حضور پیدا کردند و برای رفع مشکل راه‌ها تمام ماشین آلات، دستگاه‌های خدمات رسان و اجرایی در منطقه حضور دارند. همچنین بخش خصوصی در این زمینه به کارگیری شد و می‌توان گفت در حال حاضر مشکل خاصی در منطقه نداریم.
وی ادامه داد: تاکنون بیشترین مشکلاتی که سیلاب در زمینه آب، برق و راه به وجود آورده رفع شده، اما همچنان برای دسترسی به ۴۶ روستای درگیر سیل جنوب استان با مشکل مواجه هستیم که امیدواریم این مشکل به زودی برطرف شود.
معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه همچنان ۳۱ روستا در زمینه دسترسی به آب مشکل دارند عنوان کرد: مسوولان قول دادند تا فردا مشکل دسترسی به آب را در این روستا‌ها رفع کنند.
بیجار از ورود توده جدید بارشی باحجم کمتر در سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: براساس پیش بینی‌ها این توده حوزه ساحلی را در برخواهد گرفت که در جلسات برای این موضوع تدبیر انجام و مقرر شد تمرکز دستگاه‌های خدمات رسان در منطقه زرآباد و کنارک باشد تا از حوادث احتمالی پیشگیری شود.
وی گفت: همه دستگاه‌ها در آماده باش هستند و مرخصی تمامی مدیران لغو شده است استاندار سیستان و بلوچستان شخصا در منطقه حضور پیدا کرده و به صورت میدانی خدمات رسانی به مردم را از نزدیک رصد می‌کند تا اگر مشکلی در زمینه خدمات رسانی وجود دارد در مورد آن تصمیم گیری و برای برطرف شدن آن اقدام لازم صورت گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی تا چهارشنبه، سامانه بارشی جدیدی اکثر نقاط استان، به ویژه شهرستان‌های جنوبی را در بر خواهد گرفت و شدت این بارندگی‌ها در روز سه شنبه بیشتر خواهد بود.
منصور بیجار امروز سه شنبه در بازدید از منطقه سیل زده حنوب استان، افزود: تاکنون به طور پیوسته در چند روز گذشته هشدار‌های متعددی در خصوص وقوع بارش‌های رگباری به مردم اطلاع رسانی شد و با توجه به بارش‌های انجام شده شرایط زمین تغییر کرده و خاک اشباع شده است و بارندگی‌های جدید سبب خواهد شد سطح بیشتری از زمین در این مناطق درگیر سیلاب شوند.
وی با قدردانی از نیرو‌های جهادی و کلیه عوامل حاضر در منطقه از مردم خواست ضمن توجه به تمام هشدار‌ها و اطلاعیه‌های صادر شده توسط رسانه ملی و خبرگزاری‌ها در مناطق سیل خیز، اطراف رودخانه‌ها و پایین دست سد تردد نکنند.
مدیریت بیش از ۶۲۳ میلیون مترمکعب آب حاصل از سیلاب در سیستان و بلوچستان
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۶۲۳ میلیون مترمکعب آب حاصل از سیلاب در طی چندر روز اخیر در سیستان و بلوچستان مدیریت شد.
منصور بیجار، افزود: احداث بند‌ها و اجرای عملیات‌های آبخیزداری در مناطق سیل خیز سبب ذخیره بیش از ۲۷۷ میلیون مترمکعب آب حاصل از بارندگی سیل آسای اخیر شد که از این میزان حدود ۱۹۰ میلیون متر مکعب آب در حوزه‌های ساحلی بوده است.
بیجار ادامه داد با توجه به تمهیدات اندیشیده شده در سالیان گذشته و احداث سد‌ها در این مناطق نه تنها سبب شد شدت میزان خسارات وارده به روستا‌ها و شهر‌ها کاهش یابد، بلکه بیش از ۳۴۵ میلیون مترمکعب آب حاصل از بارش‌های رگباری در سد‌های پیشین، زیردان، خیرآباد، ماشکید علیا و کهیر ذخیره شده است.
وی افزود: در برخی سد‌ها بر اساس شدت دبی آب ورودی، با بازگشایی به موقع دریچه سد‌ها و هدایت آب به زمین‌های کشاورزی پایین دست، موجب خوشحالی کشاورزان منطقه شده است.

همچنین ببینید

دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»

فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *