در حالی که تهران در آستانه خشکسالی است، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران از «هدر رفت ۴۰ درصدی آب» خبر میدهد.«با وجود بارندگیها مطلوب، تهران در آستانه خشکسالی است» این را مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران محسن اردکانی میگوید. بخوانید… کمبارشترین استانهای کشور کدامند؟ تابستانی گرم و سوزان در انتظار همه آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
به گزارش فارس، منابع آبی استان تهران روزهای بحرانی را پشت سر میگذارد و سخنگوی صنعت آب کشور فیروز قاسمزاده میگوید که تا ۱۶ اردیبهشت، «درصد پرشدگی سدهای تأمینکننده آب شرب پایتخت ۲۶ درصد بوده» و با کاهش ۵ درصدی نسبت به سال آبی گذشته روبرو هستیم.
آب ۲۳ درصد کل کشور در تهران تولید و توزیع میشود. از ابتدای سال زراعی یعنی از اول مهر ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین امسال به شکل پهنهای درسطح تهران ۱۲۰ میلیمتر بارش گزارش شده که نسبت به بلند مدت ۳۹ درصد و نسبت به سال قبل چهار درصد کاهش یافته است.
تهران در ۲ سال گذشته به پنجمین استان خشک تبدیل شده است. به گفته رئیس سازمان بحران شهر تهران با این وضعیت «۴۰ درصد هم هدر رفت آب داریم.»
در حالی که میزان بارش در تهران سالیانه ۲۸۰ میلیمتر است، امسال این میزان به ۱۷۵ میلیمتر رسیده است. البته این خشکسالی فقط برای تهران نیست بلکه استانهای سمنان، قزوین و خراسان هم در وضعیت کم بارش قرار دارند.
کارشناسان محیط زیست رضا حسنی نیا میگوید که «مشکل کم آبی در تهران نداریم» فقط باید مصرف درست آب در میان مردم جا بیفتد تا هدر رفت صورت نگیرد. در مقابل کارشناس محیط زیست جعفر حمیدیان میگوید که تهران در حال خشک شدن است و از این پس شاهد «مشکلات زیست محیطی و فرونشست زمین خواهیم بود.»
به گفته کارشناسان، با بازسازی شبکه فاضلاب میتوان از کاهش هدر رفت آب جلوگیری کرد. همچنین باید تصفیهخانهها ایجاد و کنتورهای خراب تعویض شوند. میزان آب سدهای تهران هم کم شده و باید بودجهای برای انتقال آب برخی از سدها اختصاص یابد.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.