مدیرکل امور زنان وخانواده شهرداری تهران از ایجاد کارگروه مشترک ارتباطی با زنان افغانستانی مقیم پایتخت خبر داد.به گزارش ایسنا، مریم اردبیلی در نشست صمیمانه با زنان نخبه، هنرمند و کارآفرین افغانستانی مقیم تهران با بیان اینکه در شهرداری تهران امکانات زیرساختی همچون شهربانوها، شهردختها، مراکز توانمندسازی کوثر و بوستانهای ویژه برای زنان مهیا شده که ترکیب این زیرساختها هم در ایران و هم در جهان بینظیر است، تاکید کرد: برای بهرهمندی بانوان و دختران افغانستانی از این زیرساختها، هیچ محدودیتی وجود ندارد و در تلاش هستیم تا با همکاری و تعامل بیشتر با همشهریان افغانستانیمان ، مشکلات احتمالی را با ایجاد کارگروه مشترک برطرف کنیم.
وی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاههای «زنان و تولید ملی» خاطرنشان کرد: امسال به طور حتم یک غرفه ویژه محصولات زنان افغانستانی در تهران ایجاد خواهیم کرد؛ فقط با توجه به این موضوع که اولویت در این نمایشگاه با دست آفریدههای زنان سرپرست خانواراست، تقاضا داریم که با توجه به این اقتضائات، خواهران افغانستانی کارآفرین که سرپرست خانوار هستند در نمایشگاه بیستم حضور یابند تا این نمایشگاه، شروعی برای تعامل بیشتر باشد.
اردبیلی همچنین با بیان اینکه برگزاری یک رویداد نوآوری اجتماعی با فعالان و کنشگران حوزه زنان و دختران افغانستان می تواند در برنامهریزی جهت رفع مشکلات آموزشی، سلامت و آسیبهای اجتماعی به ما کمک کند، ادامه داد: فعالان و کنشگران حوزه زنان و دختران در عرصههای مختلف می توانند در این رویداد با ایدهپردازی و پردازش آن، شرایط تسهیلگری در اجرا را فراهم کنند.در پایان این رویداد میتوانیم با حضور مسئولان از ایدهها رونمایی داشته باشیم و تلاش کنیم تا محقق شوند.
دستیار ویژه شهردار تهران در امور زنان و خانواده همچنین به موضوع اشتغال زنان افغانستانی در مراکز توانمندسازی کوثر اشاره و تصریح کرد: در بسیاری از کوثرهای کارآفرینی ما، همشهریان افغانستانی که اقامت مجاز و مجوز کار دارند، مشغول به فعالیت هستند و در تلاش هستیم که با رایزنی بیشتر شرایط ایجاد اشتغال تعداد بیشتری را در این مراکز فراهم سازیم.
وی با ابراز خوشحالی از این گردهمایی در ایام مبارک ماه رجب بیان کرد: یکسری از مسائل در حوزه زنان، مسائل مشترک است؛ در واقع مسائل جهانی زنان است؛ موضوعاتی همچون عزت نفس، دیده شدن، سقف هایی برای ابراز توانمندی و… اما باید به این نکته توجه داشت که ما خود، حلال مشکلات و مسائلمان باید باشیم.
اردبیلی ادامه داد: من به عنوان یک آینده پژوه بر این باورم که ما آینده آمیخته تری با هم خواهیم داشت؛ در حقیقت جهان به دلیل موج مهاجرتها و گستردگی آن، به سمت و سوی جامعههای متکثر ومتنوعتری پیش خواهد رفت. بنابراین باید بتوانیم تعامل و همافزایی بیشتری داشته باشیم که این مستلزم یک کار عمیق است.
وی اضافه کرد: در این همافزاییها باید به نکاتی توجه داشت؛ اینکه ادراک اولیه یک بانوی مهاجر افغانستانی از ایران به عنوان یک سرزمین وارد شده چه بوده و یا با چه تصویری وارد شده است؟ چه روایتی را تجربه و فهم و درک کرده است؟
اردبیلی تصریح کرد: بسیاری از اوقات مهاجران، امکانات و توانمندیهایی را با خود وارد آن کشور میکنند که به ظرف و امکان آن، افزوده میشود، بنابراین در شرایط کنونی بحث همافزاییهای فرهنگی و اجتماعی مدنظر است. با توجه به سالها جنگ در افغانستان، جامعه ایرانی قطعا مزیتهایی برای مهاجران دارد؛ مانند ساختارهای آکادمیک که فرصت رشد را در ایران مهیا کرده است؛ اما سبک زندگی افغانستانیها ویژگیهایی همچون سنتها، ارزشهای اخلاقی، جایگاه نهاد خانواده، والدین و شبکه خانواده همافزا و خانواده محور دارد که امید داریم با تعامل بیشتر بتوانیم ترکیبهای همافزایی جدید خلق کنیم؛ امکاناتی که ترکیبات جدید توسعهای را به همراه داشته اما ارزشهای اخلاقی را از دست نداده باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در فرصت میان فرهنگی ما، روابط اجتماعی ، شبکه های محلی و شبکههای خانواده محور بسیار ارزشمند است که باید از آن بهره جست.
بر اساس گزارش سایت شهر، هریک از حاضرین در این نشست صمیمی در خصوص رویکرد فعالیتهای خود توضیحاتی را بیان کرده و در خصوص معضلات و دغدغههای خود با مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران سخن گفتند.
همچنین ببینید
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»
فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.