بسته «ماندگاری پرستاری» در حال تدوین / پیشنهاد تعرفه ترجیحی برای پرستاری

معاون پرستاری وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت تربیت و همچنین نگهداشت نیروی انسانی پرستاری، از اقدامات در دست انجام برای تدوین بسته «ماندگاری پرستاری» خبر داد و گفت: در این بسته همزمان بر معیشت و کرامت پرستاران تمرکز شده و پیشنهاداتی از جمله درباره فرمول محاسبه اضافه‌کار پرستاران مطرح شده است.به گزارش ایسنا، دکتر عباس عبادی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر در وزارت بهداشت برگزار شد، پرستاری را از ارکان اصلی نظام سلامت خواند و گفت: گروه‌های پرستاری در بخشهای مختلف پیشگیری، درمان و توانبخشی فعالیت دارند و البته به منظور ارتقای کیفیت خدمات پرستاری، تربیت نیروی انسانی، جذب و استخدام و همچنین نگهداشت نیرو از جمله اقداماتی است که بر آن تمرکز می‌شود.
وی به توسعه تحصیلات عالی در کشور و مراکز آموزش عالی پرستاری اشاره کرد و گفت: تعداد این مراکز از ۳۰ مرکز قبل از انقلاب به ۲۱۰ مرکز در ۶۷ دانشگاه و دانشکده پزشکی رسیده است. در سالهای قبل از انقلاب سالانه کمتر از ۱۰۰۰ نفر پذیرش پرستاری داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۲ فقط در کارشناسی پرستاری به ۱۰۵۰۰ نفر رسیده است و در تحصیلات تکمیلی شامل ۱۳ رشته کارشناسی ارشد ۱۰۰۰ نفر و در دکترای تخصصی ۱۱۵ نفر تربیت خواهند شد.
عبادی ادامه داد: در رشته‌های اتاق عمل، هوشبری و فوریتها نیر حدود ۵هزار نفر مشغول آموزش هستند که مجموعا بالغ بر ۱۶ هزار نفر سالانه در رشته های مختلف پرستاری تربیت می‌شوند.
وی با بیان اینکه در آموزش و جذب نیروی پرستاری تا حدودی تکالیف و وظایف به درستی در حال انجام است، افزود: با توجه به نرخ سالمندی و نرخ بیماری‌های مزمن ضروری است در حوزه آموزش باکیفیت تاکید کنیم.
وضعیت مجوزهای استخدامی پرستاری
معاون وزیر بهداشت همچنین درباره جذب و بکارگیری گروه‌های پرستاری افزود: گروه‌های پرستاری علاوه بر بالین، در بخشهای بهداشت و پیشگیری هم استفاده قابل توجه می‌شود و مجموعه جذب از پایان سال ۹۸ با آغاز همه‌گیری کرونا تا کنون، ۴۸ درصد از مجوزهای استخدامی به پرستاری اختصاص داده شده است که البته نسبت به توسعه تخت‌های بیمارستانی، این رقم نیاز به اصلاح دارد.
وی افزود: در مجموع در دولت سیزدهم در سه نوبت جذب گروه های پرستاری را داشتیم که در نوبت اول در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹ هزار نفر به کارگیری شدند، همچنین بر اساس قانون تبدیل وضعیت ایثارگران که ۶۸ هزار نفر در وزارت بهداشت بکارگیری شدند، بالغ بر ۲۰۵۰۰ نفر از پرستاران بودند. همچنین از مجموع ۲۵ هزار ظرفیت استخدامی امسال، پنجاه درصد آن مربوط به گروه های پرستاری است که فرآیندهای گزینش و مصاحبه های فنی آن در حال اتمام است و تلاش است تا قبل از پایان سال همه این افراد ب کارگیری شوند.
وی درباره نگهداشت نیروهای انسانی اظهار کرد: این موضوع از دو منظر مورد بررسی قرار گرفت که یکی مسئله معیشت و نظام پرداخت است که بیشترین موضوع و دغدغه همکاران ما و گروه‌های صنفی بر این موضوع متمرکز است و بخش دیگر نگهداشت نیروها مربوط به کرامت انسانی است که این موضوع باید به درستی مورد توجه قرار گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در حوزه معیشت بعد از ۱۵ سال از تصویب قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، در دولت سیزدهم و از ابتدای فروردین ۱۴۰۱ رسما تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری عملیاتی شده؛ هر چند در شروع مشکلاتی را در اجرا داشتیم که عمده آن به زیرساخت‌ها مربوط بود و خوشبختانه به مرور این مشکلات رفع می‌شود. در برخی از موارد نیز همچنان نیاز به ویرایش دارد، وزارت بهداشت این آمادگی را دارد که نظام پرداختی را در حوزه تعرفه اصلاحات اصلی‌تری انجام دهد.
وی افزود: به‌طور مثال در آغاز اجرایی شدن پرداخت تعرفه‌های خدمات پرستاری صرفا ۱۷ بسته خدماتی در سال ۱۴۰۱ پیش‌بینی شده بود و خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ به ۲۷ خدمت افزایش یافته و در حال حاضر پیشنهادی که معاونت پرستاری برای حوزه تعرفه دارد ۵۰ بسته خدمتی به دبیرخانه شورای عالی بیمه پیشنهاد شده که امیدواریم در جلسات فنی و کارشناسی بتوانیم مصوبات را دریافت کنیم و به این ترتیب هم تعداد و هم تنوع بسته‌های خدمتی را خواهیم داشت. همچنین با مصوبه‌ای که اخیرا شورای عالی بیمه داشته حدود ۴۶ درصد افزایش تعرفه حوزه علوم پزشکی را داریم که شامل علوم پرستاری نیز خواهد شد. مجموعه این اتفاقات می‌تواند در سال ۱۴۰۳ اتفاقات بهتری را رقم بزند.
عبادی در ادامه گفت: موضوع تعرفه به طور کلی در حوزه خدمات سلامت باوجود پیشینه‌ای که بالغ بر ۳ دهه دارد، همچنان نیاز به ارتقا و ترمیم دارد. در حوزه کرامت نیروی انسانی نیز حتما باید اقدام و کار بیشتری صورت گیرد؛ شاید یکی از دغدغه‌های بسیاری از همکاران بر این موضوع متمرکز باشد.
وی درباره تخصصی‌سازی خدمات پرستاری اظهار کرد: خوشبختانه برنامه‌ای که در زمینه تخصصی‌سازی خدمات پرستاری وجود دارد اینگونه احصا شده که همکارانی که در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای خدمات بالینی مشغول به تحصیل هستند ساماندهی مجددی در اختصاص توانمندی آن‌ها در بخش‌های مختلف صورت می‌گیرد که بر این اساس طی دو سال گذشته ۱۷۰۰ گروه از مدیران خدمات پرستاری از مدیران پرستاری تا مدیران خدمات پرستاری بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها، سوپروایزرها و برخی از سرپرستارهای ما در پودمان‌های توانمندسازی در همه نقاط کشور در ۱۰ نقطه آمایشی در حال آموزش در موضوعات مختلف خدمات پرستاری قرار گرفتند و علاوه بر آن سایر برنامه‌های آموزشی به تناسب در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی انجام خواهد شد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: تلاش بر اصلاح شرح وظایف و اصلاح ساختار و سازمان حوزه پرستاری یکی از اقداماتی است که از سال گذشته آغاز شده که برخی به نتیجه رسیده و برخی در مرحله ابلاغ است.
وی افزود: در خصوص توسعه نهادها و انجمن‌های علمی نیز طی سال گذشته اعلام کردیم که ما ۲ انجمن علمی پرستاری داریم و برنامه ما ارتقای این انجمن‌ها به ۶ انجمن است که خوشبختانه طی یک سال گذشته ۴ انجمن علمی و پرستاری شامل انجمن علمی پرستاری کودکان، انجمن علمی سلامت جامعه و سالمندان، انجمن علمی مدیریت پرستاری و انجمن علمی بزرگسالان و مراقبت ویژه به مجموع انجمن‌های علمی افزوده شدند که خوشبختانه انتخابات برگزار شده و اساس‌نامه‌ها مورد بررسی قرار گرفته تا این انجمن‌ها بدنه علمی و بازوی مشورتی برای معاونت پرستاری و نظام سلامت باشند چراکه بسیاری از پروژه‌ها و مطالعات ما با کمک انجمن‌ها و مراکز تحقیقاتی انجام می‌شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره موارد در نظر گرفته شده در برنامه هفتم توسعه نیز اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه دو برنامه در نظر گرفته شده است که می‌توان از آن‌ها به عنوان دستاورد یاد کرد. هر دوی این برنامه‌ها به دنبال پیگیری که معاونت پرستاری با حمایت وزارت بهداشت، انجام شد. در برنامه هفتم توسعه دو بندی داریم که هم زمان کمک می‌کند که هم خدمات بهینه‌تری به مردم ارائه شود و هم خدمات پرستاری افزایش یابد.
وی ادامه داد: اولین مورد این است که بیمه‌های پایه مکلف شدند خدمات پرستاری در منزل را در برنامه هفتم تحت پوشش قرار دهند و این اتفاق موجب می‌شود که تعداد بیشتری از مردم بتوانند از این خدمات استفاده کنند و علاوه بر آن می‌تواند روند پیشگیرانه داشته باشد و بار اقتصادی نظام سلامت را کاهش دهد و مردم خدمات را در وسعت بیشتری دریافت کنند و بازار کار مناسبی و صنعت قابل توجهی در حوزه خدمات مراقبتی شکل می‌گیرد.
عبادی درباره دومین موردی که در قانون هفتم توسعه تصویب شد نیز اظهار کرد: در دومین نکته نیز وزارت بهداشت همراه با سازمان‌های نظام پرستاری و نظام پزشکی مکلف شده قانون جامع سلامت و یا قانون جامع پرستاری در سال اول بعد از تصویب پیشنهاد دهد. این قانون با هدف حمایت از مردم تدوین شده که تمام آن چیزی که مربوط به حوزه پرستاری است را با جزئیات تدوین خواهند کرد و به عنوان یک دستاورد مشترک برای مردم و نظام سلامت خواهد بود. البته که بندهای دیگری نیز در برنامه هفتم توسعه وجود دارد که جنبه حمایتی دارند.
عبادی در پاسخ به سوالی درباره مهاجرت پرستاران نیز اظهار کرد: پدیده مهاجرت یک موضوع جهانی است و تنها مربوط به کشور و منطقه ما نیست و تحت تاثیر عوامل متعددی است. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت ما ۲۸ میلیون پرستار در دنیا داریم؛ درحالی که نیاز دنیا ۳۴ میلیون است و این به معنای کمبود ۶ میلیونی پرستار در دنیا است. طبیعتا کمبودها می‌تواند منجر به جابه‌جایی شغلی شود؛ همانطور که جابه‌جایی جمعیتی ممکن است اتفاق افتد. یکی از مباحثی که از قدیم الایام همواره وجود داشته و درباره آن نیز صحبت شده و در مقاله‌ای هم پیش از این به آن اشاره شده بود که ۲۵ درصد پزشکان تحصیل‌کرده ایرانی خارج از ایران زندگی می‌کنند؛ بنابراین موضوع مهاجرت یک مسئله غیرعادی نیست.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره علل مهاجرت پرستاران نیز گفت: چند مطالعه در حال انجام است که به دلایل مهاجرت پرداخته است. البته برخی از موسسه‌ها همچون رصدخانه ملی مهاجرت بر همه گروه‌ها از جمله گروه سلامت تحقیقاتی را انجام داده است و یا در واقع همکارانی که تجربه مهاجرت داشتند و دوباره به کشور بازگشتند تجربه زندگی خود در کشورهای دیگر را در اختیار قرار می‌دهند و تجربیات آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند.
وی افرود: تنوع دلایل وجود دارد و البته که این مهاجرت‌ها در مشاغل دیگر نیز وجود دارد، اما آنچه که مهم است این است که ما به عنوان متولی باید شرایط شغلی و محیط کار را طوری آماده کنیم که هم‌وطنان عزیز و حرفه‌ای ما تمایل بیشتری برای ماندن داشته باشند.
عبادی درباره اقداماتی که باید برای حفظ نیروهای انسانی در کشور انجام شود، گفت: شاید یکی از اقداماتی که باید انجام شود این باشد که در جذب شرایط استخدام را فراهم و سپس در راستای نگهداشت آن‌ها تلاش کنیم؛ در این راستا نیز به بحث معیشت و کرامت انسانی کارکنان تاکید داریم. خوشبختانه فرایند جذب رو به افرایش است و در حوزه نگهداشت نیز قطعا باید اقدامات بیشتری صورت گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در حوزه پرستاری یک بسته تحت عنوان بسته ماندگاری پرستاری در حال تدوین است؛ ما نظرات دانشگاه‌ها و همکاران مختلف را گرفته‌ایم و طی روز گذشته نشست پایانی را در معاونت خودمان درباره این بسته داشتیم. در این بسته تمرکز همزمان هم بر معیشت و هم بر کرامت است و پیشنهاداتی اعلام شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به فرمول محاسبه اضافه‌کار اشاره کرد که دغدغه بسیاری از همکاران است. برای همکارانی که در مناطق کم برخوردار هستند ضرایبی پیش‌بینی شده است که امیدواریم به تصویب هیات دولت و نظام سلامت برسد و در این صورت اتفاق مبارکی خواهد افتاد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین درباره وضعیت اسکان پرستاران اظهار کرد: دو پروژه در حال پیگیری است که یکی از آن‌ها مسکن ملی است و بخشی از آن‌ها می‌تواند به پرستاران اختصاص یابد و دیگری هم پانسیون‌های پرستاری است که از سال گذشته در ۳۱ منطقه آغاز شده که برخی از آن‌ها اقدام به ساخت کرده‌اند و برخی دیگر نیز ممکن است با تاخیر صورت گیرد؛ چرا که پروژه‌های عمرانی زمان‌بر است.
وی ادامه داد: در بسته ماندگاری پرستاری همچنین درباره ادامه تحصیل همکاران پرستاری که در مناطق کم‌برخوردار هستند پیش‌بینی‌هایی صورت گرفته است که امیدواریم پس از تصویب بتوانیم ضریب‌هایی را اختصاص دهیم که این عزیزان بتوانند ارتقای شغلی داشته باشند. سایر موارد نیز پس از تصویب مطرح خواهند شد.
عبادی در ادامه درباره نرخ سالمندی در کشور اظهار کرد: مسئله سالمندان بسیار جدی است. متولیدن دهه ۶۰ الان از ۴۰ سالگی عبور کرده‌اند و تا ۲۰ سال آینده به دوره سالمندی ورود می‌کنند. در این صورت در ۲۰ سال آینده با جمعیت بزرگی از سالمندان مواجه خواهیم شد. با توجه به اینکه خدمات سلامت در دهه‌های گذشته ارتقا پیدا کرده سن امید به زندگی نیز بیشتر شده و طول عمر افزایش یافته است؛ ولی این نکته نیز باید مورد توجه قرارگیرد که طی سال‌های اخیر خانواده‌های تک فرزندی نیز افزایش یافته است.
وی درباره افزایش سالمندی افزود: چند مسئولیت وجود دارد که برخی برعهده وزارت بهداشت و برخی دیگر نیز مربوط به سازمان‌هایی همچون بهزیستی است. تربیت نیروهای انسانی به این منظور حتما جزو تکالیف وزارت بهداشت است. دوره‌های مختلفی برای مهارت‌آموزی پیش‌بینی شده است. در مقطع کارشناسی ارشد رشته اختصاصی پرستاری سالمندی در حال تربیت نیروی انسانی است و ایده‌های دیگری همچون بانک زمان در برخی کشورها در حال اجرا است که شهروندان به‌صورت داوطلبانه در یک سازمان خدمات داوطلبانه ارائه می‌دهند و می‌توانند مراقبت یک یا چند سالمند را برعهده بگیرند. بر اساس زمانی که به این مراقبت داوطلبانه اختصاص می‌دهند دولت برای آن‌ها زمانی را ذخیره می‌کند تا در زمان سالمندی بتوانند به آن میزان خدمات رایگان دریافت کنند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: ترجیحات فرهنگ ایرانی این است که محل زندگی فرد با مالکیتش یکسان باشد یعنی سالمندان ترجیح می‌دهند در محل خانه خودشان زندگی کنند تا خانه سالمندان و بیماران مزمن نیز ترجیح می‌دهند خدمات درمانی را در منازل خودشان دریافت کنند تا بیمارستان‌ها؛ بنابراین در بخش حفظ کرامت سالمند اگر بخواهیم به محل ترجیحی خودشان توجه کنیم، استفاده از ظرفیت داوطلبانی که آموزش دیده‌اند و دوره‌های مهارت‌آموزی را شرکت کرده‌اند و تقویت نیروی انسانی چه در حوزه پرستاری وچه در حوزه پزشکی جزو برنامه‌هایی است که از سنوات گذشته آغاز شده و نیاز است که افزایش یابد.
وی درباره سهم پرستاران فعال در دوره کرونا در استخدام‌های جدید وزارت بهداشت اظهار کرد: در خصوص پرستارانی که در دوره کرونا درکنار مردم بودند در استخدام‌های اولیه‌ای که آغاز شد یک امتیاز اختصاصی برای این افراد لحاظ شد و برای استخدام‌های اخیر نیز در قالب ۲۰ امتیاز علاوه بر آزمون کتبی دریافت می‌کنند و همچنین امتیاز بومی بودن، تاهل، داشتن فرزند نیز به آن اضافه شده است و می‌توان گفت عمده همکارانی که در دوران کرونا به شکل قرارداد موقت یا طرحی بودند، به شکلی جذب سیستم شدند و یا در قالب استخدام پیمانی، قراردادی و یا اشکال دیگر قراردادی جذب شدند.
عبادی ادامه داد: اما برخی از همکاران هستند که چه بسا در دوران کرونا فعال بودند ولی هنوز جذب نشده‌اند و عمده این عزیزان نیز در مناطقی هستند که سهمیه استخدامی کم بوده است. در برخی از مناطق همچون شهرهای بزرگی مثل تهران برخی از ظرفیت‌های استخدامی خالی مانده است؛ بنابراین در برخی مناطق همکاران متقاضی کار هستند که استخدام نیست و در برخی از شهرهای بزرگ شرایط استخدام وجود دارد اما متقاضی وجود ندارد. این تعادل اگر صورت گیرد می تواند مشکل را حل کند.
وی با بیان اینکه حدود ۷۶ درصد پرستاران را بانوان تشکیل می دهند، گفت: به لحاظ فرهنگی هر خانمی ترجیح می‌دهد محل اشتغالش با محل زندگی‌ یکسان باشد و این ارزش فرهنگی یا تعارض فرهنگی مانع این می‌شود که به یک شهر بزرگ یا شهر مجاور برای کار برود و به همین دلیل عدم تعادل ایجاد می‌شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی دربارهتعرفه‌های پرستاری اظهار کرد: در تعرفه‌گذاری مدل جدید با کارانه که جدیدا در نظر گرفته شده، متفاوت است و تعرفه‌گذاری و میزان دریافتی براساس عملکرد و یعنی به تعداد بیماران و سطح مراقبتی که انجام می‌دهند، مشخص می‌شود.
وی ادامه داد: قبل از اجرای طرح تعرفه‌گذاری تقریبا میانگین دریافتی کارانه پرستاران بین ۱۰۰ هزارتومان تا یک میلیون تومان بود. در حال حاضر میانگین دریافتی آن‌ها حدودا سه میلیون تومان است. اما در هر دو روش به‌ویژه شیوه دوم ممکن است با همکارانی مواجه شویم که بگویند از این سه میلیون تومانی که عنوان می‌کنند به ما ۳۰۰هزار تومان پرداخت می‌شود و البته که ممکن است در میان آن‌ها همکارانی را داشته باشیم که دو برابر آن‌ها دریافت می‌کنند.
وی در این باره افزود: تابعی از میزان ضریب اشغال تخت در بیمارستان و آن بخشی که همکاران کار می‌کنند و سطح مراقبتی که دارند و در برخی از گروه‌های بیمارستانی و در برخی از شیفت‌ها چون تعداد بیمار کم است به‌طور مثال در شیفت عصر و شب در اتاق عمل فعالیت چندانی نداریم و چون احصا درامدی صورت نمی‌گرفت، همکاران اتاق عمل ممکن بود از این روش ناراضی باشند؛ اما خوشبختانه هم اصلاح ضرایب ۱۴۰۲ تاحدودی صورت گرفت و هم برای ۱۴۰۳ با گروه‌های فنی که مذاکراتی داشتیم پیشنهاداتی صورت گرفت که اگر در شورای عالی بیمه تصویب شود، دریافتی این بخش از همکاران نیز اصلاح خواهد شد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره تفاوت تعرفه‌گذاری مناطق محروم با مناطق دیگر اظهار کرد: در مناطق محروم به دلیل اینکه مراجعین کم است، درآمد کمی هم تولید می‌شود و بازتوزیع نامنظم است. بنابراین یکی از پیشنهادات تعرفه ترجیحی است. تعرفه ترجیحی در واقع مدلی است که در پزشکی نیز وجود دارد و برای اینکه همکاران پزشک ترغیب شوند که در مناطق کمتر توسعه یافته حضور داشته باشند، ممکن است برای آن‌ها تا ضریب دو نیز محاسبه شود. این پیشنهاد در بسته ماندگاری پرستاری نیز وجود دارد.
وی همچنین درباره خروج پرستاران از شغل اصلی آن‌ها و همچنین برخی حوادث ضرب و شتم پرستاران از سوی همراهان بیماران، گفت: خوشبختانه قانون از حقوق شهروندان به‌ویژه گروه سلامت حمایت می‌کند. همه همکاران سلامت به‌ویژه کسانی که در اورژانس فعالیت می‌کنند در شرایطی هستند که مراجعین آن‌ها سطح بالایی از استرس را تجربه می‌کنند. این سطح بالای استرس فضای کاری پرستاران را نیز می‌تواند متشنج کند ولی همکاران ما با آموزش‌هایی که دیده‌اند تلاش می‌کنند فضا را مدیریت کنند؛ اما در برخی مواقع ممکن است کادر درمان در معرض خشونت قرار گیرند.
عبادی ادامه داد: در یکی از اتفاقاتی که در یاسوج افتاد، خوشبختانه یکی از اقدامات ارزشمند قوه قضاییه این بود که دادستان شهر شخصا به این موضوع ورود کردند و با حداکثر ظرفیت قانونی با ضارب برخورد کردند و مذاکراتی که مقام عالی وزارت‌خانه و نظام پزشکی و نظام پرستاری داشتند، با فراجا انعقاد قرارداد شد که ساختار بیمارستان‌ها را تغییر داده و علاوه بر حراست بیمارستان بتوانیم از ظرفیت نیروی انتظامی نیز استفاده کنیم و فضای امنی چه برای ارائه دهنده خدمت و چه برای گیرنده خدمت فراهم شود.
وی افزود: با وجود اینکه مردم را به دلیل شرایط ملتهبی که هنگام مراجعه به اورژانس دارند، درک می‌کنیم ولی خواهش می‌کنیم که با فرزندان خودشان در حوزه سلامت نیز مدارا داشته باشند؛ چراکه آن‌ها نیز بخشی از بدنه مردم هستند و امیدواریم که شرایط سخت، رو به تعدیل شدن برود. خوشبختانه درصد این موارد بسیار کم است ضمن اینکه مردم ایران بسیار قدرشناس هستند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره پرداخت فوق‌العاده خاص پرستاران نیز اظهار کرد: کارکنان دولت از جمله کارمندان حوزه سلامت متقاضی این هستند که نظام پرداخت و معیشت آن‌ها مورد توجه واقع شود. اما تصمیمات بر این است که فوق العاده خاص برای تمام کارکنان دولت واریز شود و امیدواریم در جلساتی که مجلس خواهد داشت این مسئله مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه گروه سلامت نیز استحقاق آن را دارند و به عنوان سربازان وفادار سلامت امتحان خود را در دوران کرونا پس داده‌اند و هم وزارت بهداشت به حضور آن‌ها بسیار نیاز دارد. مورد دیگر این است که اگر آن‌ها انگیزه ارائه خدمات به بیماران را نداشته باشند به مردم آسیب وارد خواهد شد.
عبادی همچنین درباره نسبت تخت و تعداد پرستاران در بیمارستان‌های کشور و مقایسه آن با دنیا با ذکر مثالی توضیح داد: هند پایین‌ترین نسبت پرستار به تخت را در دنیا دارد و مهم‌ترین بازار کار پرستاری در شمال و شمال شرق کانادا و آمریکار پرستاران هندی هستند. برخی از کشورها هدفمند این کار را انجام می‌دهند؛ هند یا فیلیپین در ساختارشان شرایطی را فراهم کردند که صادرات نیروی انسانی و یا خدمات دارد. بنابراین پرستاران و پزشکان را از ابتدا به نیت صادرات آماده و تربیت می‌کنند اما این شیوه نیز نظام‌مند است.
وی در پایان گفت: رشد ما در تقویت نیروی انسانی خیلی خوب است. در سال ۹۰ حدود ۳ هزارنفز و امسال ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر رشد نیروی انسانی داشتیم و این یعنی سه و نیم برابر افزایش داشتیم. بالغ بر ۱۰ درصد به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی ما نیز اضافه شد؛ یعنی از ۱۴۰ هزار تا به ۱۵۵ هزارتا و اخیرا معاونت درمان به ۱۶۰ هزار تخت بیمارستانی اشاره کرده است. شاید تناسب بین این دو شتاب باید متعادل شود.

همچنین ببینید

دستگیری شکارچیان غیر مجاز در ارتفاعات زرین کوه دریاچه «تار دماوند»

فرمانده یگان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از دستگیری شکارچیان غیرمجاز قبل از اقدام به شکار در ارتفاعات ۳۸۰۰ متری زرین کوه دریاچه تار خبر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *