معاون آموزشی گفت: برای اینکه توجه به دانشجویان در خصوص هوش مصنوعی منتقل شود ، یک درس الزامی با عنوان هوش مصنوعی و تحول دیجیتال برای رشته فنی و مهندسی در سال تحصیلی ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است.به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، نشست خبری حمایت از توسعه آموزش هوش مصنوعی در دانشگاه و موسسات آموزش عالی استادمحوری بخش (سامانه نان)، تدوین و بازنگری برنامه های درسی رشته های تحصیلی، حمایت از نخبگان استعداد درخشان و ساماندهی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی امروز یکشنبه ۳۱ تیرماه با حضور روح اله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم،شقایق حق جو جوانمرد رئیس مرکز توسعه فناوری راهبردی معاونت علمی برگزارشد.
روح اله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم در این نشست اظهار کرد: تاثیر گذاری خوش مصنوعی بر بازارکار گذاشته و هوش مصنوعی در حال رشد و طبق آمار رشد آن ۱۲۰ درصد است. میزان بودجه مراکز در جهان و نیروهای شاغل تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته و پیش بینی شده است که در سال ۲۰۲۵ ، تعداد زیادی در زمینه هوش مصنوعی شاغل هستند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در حوزه تولید محتوا در زمینه هوش مصنوعی کشور ما توانسته رتبه خوبی کسب کند اما کاربردی کردن هوش مصنوعی در زندگی روزمره کشور ما رتبه خوبی ندارد. هوش مصنوعی می تواند در سه محور یادگیری و یاد دهی، رشته های تحصیلی و حکمرانی و راهبری را متحول کند، در محور یادگیری و یاددهی که باید دانش آموزان و معلمان باید را در حوزه هوش مصنوعی توانمند شوند. همچنینی در دومین محور هوش مصنوعی نه تنها فقط برای رشته فنی درنظر گرفته شود بلکه همه رشته ها متاثر هوش مصنوعی است. سومین محور حکمرانی، راهبری است که الگوی حکمرانی و راهبری آموزش عالی را متحول میکند.
معاون آموزشی گفت: برای اینکه توجه به دانشجویان در خصوص هوش مصنوعی منتقل شود ، یک درس الزامی با عنوان هوش مصنوعی و تحول دیجیتال برای رشته فنی و مهندسی در سال تحصیلی ۱۴۰۳ و یک درس دو واحدی اختیاری برای دانشجویان رشته های دیگر در نظر گرفته شده است. در دو و سه سال اخیر قریب به ۲۰ رشته نزدیک به هوش مصنوعی و تحول دیجیتال ایجاد شده است.
رازینی بیان کرد: محتوا همه رشته ها براساس هوش مصنوعی و تحول دیجیتال باید تحول پیدا کند. ما برای آموزش عمومی هوش مصنوعی واحد های درسی در نظر گرفتیم اما برای تاثیر هوش مصنوعی در رشته های مختلف باید واحد درسی ایجاد کنیم و رشته ها تخصصی رنگ و بوی هوش مصنوعی بگیرند که باید در این راستا ۱۰۰ استاد داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما به لحاظ کاربست هوش مصنوعی در جهان رتبه ۷۰ را داریم و در تولید محتوا وضعیت و رتبه بهتری داریم.
رازینی گفت: اقدامات و دستاورد های تحول آموزش عالی در قالب ۴ هدف مطرح می کنم که هدف اول پژوهش ، فناوری است و اگر قرار باشد که به سوی فناوری حرکت کنیم باید به تحولات دیجیتال و انقلاب صنعتی و دانشگاه ها نسل چهار توجه کرد و نباید از تقویت پایه های آموزش عالی غافل شویم. در راستای جایگاه آموزش ارتقا دادیم و علاوه بر تجلیل از سرآمدان پژوهشی از سرامدان آموزشی تجلیل می شود ودر دوسال اخیر در جشنواره سر امدان آموزشی از اساتید برجسته در سطح ملی و دانشگاه تجلیل می شود. همچنین اساتیدی که در حوزه تولید محتوا و آموزش تلاش می کنند، مورد حمایت قرار میگیرند. تقویت پایه ها از سوی تجلیل اساتید آموزش صورت گرفت.
معاون آموزشی وزارت علوم بابیان اینکه علا رغم حوزه دانشگاه های جهان را رصد میکنیم و به سوی دانشگاه های نسل چهارم می روییم، عنوان کرد: دومین هدف اشتغال دانش آموختگان دانشگاه و آموزش عالی به عنوان یک دغدغه اصلی مورد توجه قرار گرفت و در این راستا ظرفیت مهارت رشته ها افزایش پیدا کرد و بسته مهارت آموزی و اشتغال ایجاد شده که بین همه رشته مشترک است و در سال تحصیلی ۱۴۰۳دانشجویان همه رشته ها ۵ تا ۱۵ واحد مهارت آموزی خواهند داشت و این بسته کنم می کند که دانش آموختگان با آمادگی بیشتری دارد بازار کار شوند.
رازینی عنوان کرد: متناسب سازی ظرفیت رشته ها محل ها دیگر اقدام ما در این راستا بود، همچنین در این موضوع زیر ساختار های مهارتی ما تغییر و تقویت شد و دانشگاه فنی به نام مهارتی تغییر کرد. بورس صنعت و اشتغال اقدام دیگری بود که شرکت ها می توانند در دفترچه ها رشته محل دانشجویان را بورس کنند.
وی افزود: سومین هدف حمایت از نخبگان و استعداد های درخشان بوده است و چهارمین هدف نیاز محوری آموزش عالی است که دیکی از برنامه در این راستا براساس نیاز های اعلام شده دانشجو پذیرفته و موضوعات پایان نامه براساس نیاز های جامعه انتخاب میشود.
در ادامه این نشست شقایق حق جو جوانمرد رئیس مرکز توسعه فناوری راهبردی معاونت علمی اظهار کرد: وجه تمایز هوش مصنوعی و فناوری های نو ظهور این است که هوش مصنوعی بر زندگی مردم تاثیر گذاشته است و هوش مصنوعی تنها فناوری نوین است که رهبر معظم انقلاب اسلامی به پیشرفت هوش مصنوعی از کمی و کیفی در کشور تاکید داشتند.
وی افزود: موج های فناورانه بازار کار ارتغییر می کند و اگر در مقابل موج های فناورانه آماده نباشیم ،ما را آسیب پذیر می کند. هوش مصنوعی امکان دارد که برخی از شغل های حرفه ایران ازبین ببرد.
حق جو جوانمرد گفت: ما ستاد رباتیک و هوش مصنوعی را راه اندازی کزدیم، همچنین سند ملی هوش مصنوعی تدوین، تصویب و ابلاغ شد. وزارت علوم در این راستا در بازنگری رشته یک کار هوشمندانه کرد و دوواحد درس هوش مصنوعی برای همه رشته ها درنظر گرفته شد و در سال تحصیلی ۱۴۰۳ گذراندن دو واحد درسی هوش مصنوعی در رشته فنی و مهندسی الزامی می شود.
رئیس مرکز توسعه فناوری راهبردی معاونت علمی عنوان کرد: درس سه واحد کاربرد هوش مصنوعی در همه رشته ها ایجاد می شود ، در این راستا فراخوانی داده شده است که استادان می تواند طرح درس این واحد هوش مصنوعی در رشته تخصصی خود بارگذار کنند و در صورت تایید در سال تحصیلی ۱۴۰۳ تدریس می شود. همچنین برای این استادان کمک هزینه ۱۰۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده است. استاد باید در زمینه هوش مصنوعی فعالیت و دارای دیتا و مقاله باشد.
انتهای پیام/