تهران -ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در نهم تیر به اقدامات حقوقی دولت سیزدهم برای ساماندهی اتباع خارجی،حفاظت از حریم خصوصی فرزندان در دنیای دیجیتال،فرزندخواندگی کودکان نیازمند درمان،حذف تدریجی کنکور،نگرانی افزایش آتشسوزی درمناطق،تشریح هزینه کرد بیمه سلامت در سوختگی ها،مهلت پذیرش اسناد بستری بازنشستگان کشوری،ضرورت دسترسی به پزشک در دولت چهاردهم و ثبت سفارش کتابهای درسی پرداخته است.در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
ثبت سفارش کتابهای درسی پایههای اول، هفتم و دهم
فرآیند ثبت سفارش کتابهای درسی پایههای ورودی اول (اول ابتدایی عادی، اول ۱ استثنایی، اول مقدماتی استثنایی و آمادگی ۱ استثنایی)، هفتم و دهم از ۱۰ تیر آغاز خواهد شد.
در راستای توسعه دولت الکترونیک و بهمنظور تسهیل دسترسی دانشآموزان به کتابهای درسی، نظارت نظاممند بر فرآیند توزیع مواد آموزشی، ثبت سفارش کتابهای درسی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ دورههای تحصیلی آموزش ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم و کتابهای درسی تکمیلی دوره اول متوسطه ویژه دانشآموزان استعدادهای درخشان و همچنین کتابهای درسی دانشآموزان استثنایی از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir یا پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش my.medu.ir یا سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی www.irtextbook.ir و برابر جدول تقویم زمانی پیوست انجام و پیرو آن کتابهای درسی، بر اساس سفارشات ثبتشده در سامانه، توزیع میشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
حذف تدریجی کنکور هویت واقعی را به مدرسه بازگرداند
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری امتحانات نهایی دوره دوم متوسطه در بیش از ۱۴ هزار و ۷۰۰ حوزه گفت: حذف تدریجی کنکور هویت واقعی را به مدرسه و کتابهای درسی بازگرداند.
رضامراد صحرایی با اشاره به برگزاری امتحانات نهایی دانش آموزان دوره دوم متوسطه در پیامی نوشت: پس از یک دوره تلاش و سختکوشی دانش آموزان و خانواده بزرگ آموزش و پرورش، فرآیند برگزاری آزمونهای نهایی دوره دوم متوسطه همزمان با عید سعید غدیر خم به پایان رسید؛ این رویداد عظیم ملی در سال تحصیلی جاری به شکل بیسابقهای با حضور بیش از ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار دانش آموز و داوطلب ورود به آموزش عالی در ۱۰۸ عنوان ماده درسی و بیش از ۱۴ هزار و ۷۰۰ حوزه آزمون برگزار شد.
وی افزود: امتحانات نهایی با تأثیر قطعی ۵۰ درصدی امسال و تأثیر قطعی ۶۰ درصدی برای سال آینده، نقشی مهم و حیاتی در راهیابی دانش آموزان و داوطلبان ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور و آینده تحصیلی و شغلی این عزیران دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
نگرانی افزایش آتشسوزی در مناطق/همکاری وزارت دفاع برای تامین بالگرد
بروز آتشسوزی در مناطق مختلف به ویژه نقاط صعبالعبور یکی از دغدغههای سازمان حفاظت محیطزیست است از این رو تامین بالگرد برای اطفا حریق یکی از الزامات چنین شرایطی است که در این راستا سازمان تعامل خوبی با وزارت دفاع کرده تا در صورت نیاز در کمترین زمان ممکن بالگرد را به منطقه حریق اعزام کنند.
باران های بهاری همواره دلنشین و زندگی بخش است، طراوتی به همراه دارد که انسان آنرا با تمام وجود حس می کند و خنکای بارش را با قدرت به کام می کشد، بارش مناسب موجب می شود تا گیاهان رشد خوبی داشته باشند و دشت و دمن پر از گل و سبزه شود، تا اینجای کار بسیار خوب و لذتبخش است چون همه جا سبز و رنگارنگ می شود، اما همین گیاهان طراوت بخش زمانی که فصل گرما از راه می رسد مانند دینامیت عمل می کنند، هوا گرم می شود ، رطوبت کاهش می یابد، گیاهان خشک می شوند و با هر جرقه ای چه سهوی و چه طبیعی مانند رعد و برق آماده آتش سوزی می شود، در این شرایط دیگر مهار کردن آن بسیار دشوار خواهد بود، حیوانات بی خانمان و آواره و تعدادی اسیر طعمه های آتش می شوند، درختان می سوزند و هر آنچه که سر راه است نابود می شود، بعد از چند ساعت و گاها تا چند روز تلی از خاکستر و زمینی سوخته و سیاه است که بر جای می ماند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تشریح هزینه کرد بیمه سلامت در درمان افراد دچار سوختگی
مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران، هزینه کرد بیمه سلامت در درمان افراد دچار سوختگی را تشریح کرد.
محمد اسماعیل کاملی در خصوص هزینه های بیماران سوختگی تحت پوشش بیمه سلامت، گفت: کلیه هزینه های بستری بیماران سوختگی (همانند سایر بیماریهای دیگر) در بخش بستری عادی، سوختگی و بخش مراقبت ویژه سوختگی (BICU) بر اساس تعرفه مصوب هیات وزیران و با سهم سازمان ۹۰ درصد (در برخی صندوق های بیمه ای دارای تخفیف بر اساس مصوبه هیات دولت با سهم سازمان ۹۵ تا ۱۰۰ درصد) محاسبه و پرداخت می شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ثبت ۷۲۶ حادثه ویژه در طول هفته گذشته در کشور
سازمان اورژانس کشور اعلام کرد که در طول هفته گذشته(۲ تا ۸ تیرماه) در مجموع ۷۲۶ حادثه ویژه در کشور ثبت شده که نسبت به هفته قبل از آن، دو درصد افزایش یافته است.
این سازمان تاکید کرده که ۲۶۷ مورد از حوادث ویژه هفته گذشته، ترافیکی و ۴۵۹ مورد نیز حوادث غیرترافیکی بوده و در مجموع دو هزار و ۱۹۴ بیمار و مصدوم از خدمات اورژانس استفاده کرده اند. همچنین یک هزار و ۸۶۲ مصدوم و بیمار به مراکز درمانی اعزام و ۳۳۲ نفر نیز در محل از این خدمات، بهره مند شده اند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
حضور فعال سامانه هوشمند کمیته امداد در نمایشگاه بینالمللی الکامپ
کمیته امداد امام خمینی (ره) اعلام کرد: غرفه سامانه هوشمند امداد «سها» در نمایشگاه بینالمللی الکامپ (الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک) حضور فعال خواهد داشت.
غرفه سامانه هوشمند امداد «سها» برای نخستین بار در نمایشگاه بینالمللی الکامپ (الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک تهران ۱۴۰۳) از صبح امروز نهم تیرماه آغاز به کار کرد.
کمیته امداد با برپایی غرفه سامانه «سها» تلاش کرده در کنار دیگر خدمات فناورانه و هوشمند، حوزه احسان و توانمندسازی را در قالب هوشمند معرفی کرده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ضوابط خوداظهاری پایش و تعرفه جدید هزینههای آزمایشگاهی ابلاغ شد
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیطزیست گفت: ضوابط خوداظهاری در پایش آلودگی محیطزیست، شیوهنامههای آزمایشگاههای معتمد و تعرفه جدید هزینههای خدمات آزمایشگاهی آزمایشگاههای معتمد ابلاغ شد.
احمد طاهری افزود: فایل جدید ضوابط خوداظهاری در پایش آلودگی محیط زیست و شیوه نامه های آزمایشگاه های معتمد پس از ویرایش سال ۱۴۰۲، برای اجرایی شدن این ضوابط به ادارات کل ابلاغ شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
قطار دسترسی به پزشک؛ این بار در ایستگاه دولت چهاردهم
در بسیاری از مناطق ایران، بهویژه مناطق روستایی و محروم، دسترسی به خدمات پزشکی با چالشهای جدی مواجه است، کمبود پزشک و زیرساختهای ضعیف باعث شده تا کیفیت خدمات درمانی در این مناطق پایین باشد و خطرات جدی برای سلامت مردم به وجود آید.
دولت سیزدهم با اجرای مجموعهای از اقدامات از جمله افزایش ظرفیت پزشکی این موانع را کاهش داد و دسترسی مردم به خدمات پزشکی را بهبود بخشید. مسیری که این بار باید توسط رئیس دولت بعدی ادامه یابد و مسیر پر پیچ و خم دسترسی به پزشکان با جمله های ناخوشایندی مانند «اگر می خواهی درمان شوی به شهر برو. شهر ما که دکتر نداره. بهترین پزشک ها در تهران هستند. این متخصص در شهر ما نیست و… جملاتی که به گوش مردم آشنا است» از فرهنگ درمانی ایران حذف شود. چندی پیش در مصاحبه ای حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اعلام کرد: «متاسفانه یکی از مشکلات اساسی ما در کشور کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص در شهرستان ها و مناطق محروم است که چندی پیش هم به دلیل همین مشکل، یک زوج جوان ساوه ای که برای درمان فرزندشان به تهران مراجعه کرده بودند به دلیل گاز گرفتگی در ماشین خود فوت کردند.ادامه گزارش را اینجا بخوانید.
مهلت پذیرش اسناد بستری بازنشستگان کشوری تا پایان شهریور تمدید شد
اداره کل خدمات رفاهی صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: مهلت پذیرش اسناد بستری مشمول تأخیر بازنشستگان کشوری مربوط به سال ۱۴۰۲، تا پایان شهریورماه تمدید شده است.
در این اطلاعیه با اشاره به مکاتبه صورت گرفته با شرکت آتیه سازان حافظ آمده است: برای رفاه حال بازنشستگان مهلت پذیرش اسناد بستری مشمول تاخیر بیمه پایه و همچنین تاخیر فرایند انحصار وراثت تا پایان شهریور ماه سال جاری تمدید شود.
براین اساس، بازنشستگان میتوانند تا ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۳ اسناد بستری مربوط به قرارداد سال گذشته (آتیه سازان حافظ) را به شعب و نمایندگیهای این شرکت تحویل دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
چگونه از حریم خصوصی فرزندان در دنیای دیجیتال محافظت کنیم
در عصر فضای مجازی بسیاری از والدین، تصاویر فرزندان خود را در شبکههای اجتماعی با دوستان و کاربران به اشتراک میگذارند غافل از اینکه ممکن است از این مسیر آسیب هایی متوجه کودکان و نوجوانان شود.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی به آسیبهایی که ممکن است به دلیل اشتراک گذاری تصاویر کودکان در فضای مجازی متوجه آنان شود، پرداخته و راهکارهایی را برای آگاهی و ارتقای مهارت والدین و مراقبان کودکان ارایه کرده است.
بر اساس این گزارش، به دست آوردن مهارتهای والدگری در عصر دیجیتال کار آسانی نیست؛ رسانههای اجتماعی، تلفنهای هوشمند و سایر فناوریها با سرعتی در حال پیشرفت هستند که به نظر میرسد سریعتر از فرزندان ما رشد میکنند و همیشه روشن نیست که چگونه از آنها به طور ایمن استفاده کنیم؛ حتی وقتی بهترین نیت و هدف را دارید.ادامه گزارش را اینجا بخوانید.
اقدامات حقوقی دولت سیزدهم برای ساماندهی اتباع خارجی چه بود؟
ساماندهی مهاجران و اتباع خارجی و استفاده از ظرفیت آنان برای توسعه کشور، از برنامه های مندرج در سند تحول دولت سیزدهم بوده که در سه سال گذشته اقدامات متعددی برای تحقق آن انجام شده است.
برنامه تحول دولت سیزدهم که سند راهبردها و اقدامات دولت مردمی را مشخص می کرد، در چند بند به موضوع اتباع و مهاجران خارجی و ساماندهی آنان پرداخته است؛ در این سند بحث مهاجرت به عنوان یکی مباحث مهم در حوزه اجتماعی دیده شده و ضعف در جریان مهاجرپذیری به عنوان یکی از چالش های نهاد اجرایی بیان شده است.
در این سند بر سیاستگذاری در خصوص ساماندهی تردد مهاجران به سایر کشورها و بهرهگیری از ظرفیت مهاجران و اتباع خارجی، ساماندهی ورود اتباع خارجی با تسهیل در ترددهای مرزی و جلوگیری از ورود غیرقانونی از طریق توسعه فناوریهای نوین در انسداد مرزهای کشور، تقویت همکاریهای امنیتی و انتظامی دو یا چندجانبه و انگیزه بخشی به مرزنشینان، ساماندهی ورود و اقامت نیروی کار خارجی موردنیاز در کشور بر اساس اجازه اشتغال فصلی و دائمی تاکید شده بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ارائه بیش از یک میلیون خدمت به حجاج در عربستان/ ۶۶ زائر بدحال به کشور اعزام شدند
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از ارائه بیش از یک میلیون و ۱۰۶ هزار و ۱۱۲ خدمت به حجاج سرزمین وحی تاکنون خبر داد و گفت: ۶۶ زائر ایرانی به دلیل وخامت شرایط جسمی به کشور بازگردانده شدند.
دکتر سید علی مرعشی گفت: از شروع عملیات بهداشتی و درمانی هلالاحمر در حج تمتع سال جاری، یک میلیون و ۱۰۶ هزار و ۱۱۲ خدمت (شامل ویزیت عمومی و تخصصی، دارو و نسخه، خدمات پاراکلینیک، پرستاری، امداد و انتقال و… و.) به حجاج ارائه شده که از این میزان، یک میلیون و ۵۲ هزار و ۲۴۵ خدمت در مکه و مشاعر و ۵۳ هزار و ۸۶۷ خدمت در مدینه ارائه شده است. در حال حاضر ۲۴ زائر در بیمارستان هلالاحمر و ۲۳ زائر در بیمارستان سعودی بستری هستند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر افزود: تا امروز ۲۴ زائر ایرانی در عربستان جان باختهاند و تاکنون ۶۶ نفر از زائران ایرانی بدحال برای ادامه روند درمان به کشور اعزام شده اند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آغوش باز خانواده سیمرغ برای کودکان نیازمند درمان
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه دور دوم برنامه آغوش سیمرغ برای فرزندخواندگی کودکان معلول و بیمار در راه است، گفت: با اجرای طرح آغوش سیمرغ تلاش داریم کودکان نیازمند درمان و معلولیت به فرزندخواندگی بروند.
سعید بابایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: در امر فرزندخواندگی براساس آمار تجمیعی، اکنون ۶۵ درصد خانوادهها متقاضی کودک زیر دو سال و ۹۲ درصد خانوادهها متقاضی کودک زیر پنج سال هستند و اغلب نیز کودک سالم میخواهند. بنابراین در حال فرهنگسازی برای فرزندخواندگی کودکان بالای پنج سال و همچنین کودکان دارای بیماری و معلولیت هستیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.